Marmorerad ostkaka med cranberries
Vit duk eller direkt på trädgårdsbordet: Denna saftiga marmorerade cheesecake med färskost, kexbotten och cranberries förgyller ditt kafferep.
Näringsvärde per portion
Gör så här
Värm ugnen till 150 °C.
Finfördela kexen i matberedaren eller lägg kexen i en plastpåse och krossa med en kavel. Smält smöret och blanda ihop det med kexsmulorna. Tryck ned blandningen i en form med löstagbar botten (Ø 20 cm) som är försedd med bakplåtspapper. Strö ut hälften av fyllningens cranberries ovanpå botten.
Blanda ihop färskost, ägg och SteviaSweet Lättströ med en elvisp. Blanda försiktigt ned resten av cranberries i massan. Häll över blandningen i formen.
Mixa ihop tranbären som ska användas för dekoration med SteviaSweet Lättströ med en stavmixer. Lägg upp purén på tårtan med en sked och skapa mönster på ytan med en kniv.
Grädda tårtan i mitten av ugnen i cirka 50–60 minuter. Låt tårtan svalna och förvara den i kylskåp fram till serveringstillfället. Tårtan smakar som bäst nästa dag.
Ingredienser för 10 portioner
Botten
150 g | sockerfria digestive-kex |
75 g | smör |
Fyllning
600 g | okryddad färskost |
3 | ägg |
1 1/2 dl | SteviaSweet Lättströ |
1 dl | Cranberrys |
Servera med
1 dl | Cranberrys |
1 msk | SteviaSweet Lättströ |