Mango- och passionsfruktsmousse med havrecrumble
Vill du ha en dessert som är fruktig, krämig och krispig på en och samma gång? Prova då vår mousse med mango, passionsfrukt och havregrynsströssel!
Näringsvärde per portion
215
kcal
903
kj
4.5
Protein
17
Kolhydrater
14.5
Fett
NULL
Insparade kcal
Gör så här
Börja med att göra crumble. Mät upp ingredienserna i en stekpanna och rosta under omrörning, tills mandlarna och havreflingorna blir något krispiga och brynta.
Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet. Skär några skivor av mangon för dekoration och tärna resten av mangon till små bitar.
Skumma grädden, SteviaSweet Lättströ och vanilj. Tillsätt yoghurt och mangotärningarna och blanda jämnt. Portionera moussen i små portionsskålar eller glas och dekorera ytan med passionsfrukt, havrecrumble och mango. Njut direkt.
Ingredienser för 8 portioner
1 dl | grädde (38 %) |
2 msk | SteviaSweet Lättströ |
1/4 tsk | vaniljpulver |
1 1/2 dl | turkisk yoghurt |
Crumble
2 msk | hackad mandel |
20 g | havreflingor |
1/2 msk | rapsolja |
1/2 msk | SteviaSweet Lättströ |
1/4 tsk | vaniljpulver |
Servera med
2 | passionsfrukter |
200 g | mango |