Mango- och passionsfruktsmousse med havrecrumble

1 dl | grädde (38 %) |
2 msk | SteviaSweet Lättströ |
1/4 tsk | vaniljpulver |
1 1/2 dl | turkisk yoghurt |
Crumble
2 msk | hackad mandel |
20 g | havreflingor |
1/2 msk | rapsolja |
1/2 msk | SteviaSweet Lättströ |
1/4 tsk | vaniljpulver |
Servera med
2 | passionsfrukter |
200 g | mango |
Börja med att göra crumble. Mät upp ingredienserna i en stekpanna och rosta under omrörning, tills mandlarna och havreflingorna blir något krispiga och brynta.
Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet. Skär några skivor av mangon för dekoration och tärna resten av mangon till små bitar.
Skumma grädden, SteviaSweet Lättströ och vanilj. Tillsätt yoghurt och mangotärningarna och blanda jämnt. Portionera moussen i små portionsskålar eller glas och dekorera ytan med passionsfrukt, havrecrumble och mango. Njut direkt.
Näringsvärde per portion
215 | kcal |
903 | kJ |
4.5 | Protein i g |
17 | Kolhydrater i g |
14.5 | Fett i g |
NULL | Insparade kcal |