Mango-Cheesecake

30 min.
268 kcal
SteviaSweet Lättströ

Botten

150 g sockerfria kex eller fullkornsskorpor
3/4 dl smält smör

Fyllning

3 gelatinblad
2 dl grädde (38%)
2 dl osötad mangopuré
2 dl okryddad färskost
1 dl SteviaSweet Lättströ

Glasyr

2 dl osötad mangopuré
1 1/2  gelatinblad

Servera med

  Färsk mango, ananas, kiwi eller sängongens bär
Back

Täck formen (20 cm) med bakplåtspapper. Finfördela kexen i matberedaren. Tillsätt smält smör och blanda jämnt. Tryck ner massan i botten på formen och placera den kallt.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten tills de är mjuka. Vispa grädden. Blanda färskosten, SteviaSweet Lättströ och hälften av mango-purén. Använd en handvisp som hjälp, så får du massan jämn.
 
Krama överflödigt vatten ur gelatinbladen tills de är torra och tillsätt dem i den kvarvarande mango-purén. Värm blandningen i mikron eller kastrull, så att gelatinbladen smälter. Häll purén som en tunn stråle i ostmassan under ständig omrörning. Tillsätt till slut skumvispad grädde i två omgångar. Häll massan i skålen och låt den stelna 4 – 5 timmar eller över natten.
 
Förbered glasyren. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten tills de är mjuka. Häll ner mangopurén i en kastrull och koka upp den. Krama överflödigt vatten ur gelatinbladen tills de är torra och smält ner dem tillsammans med den varma mangopurén. Låt blandningen svalna ett ögonblick. Häll glasyren på kakan och ställ den kallt tills ytan stelnar. Lösgör kakan från forem genom att föra en kniv runt, placera kakan på ett serveringsfat och garnera den med frukt eller bär.

Näringsvärde per portion

268 kcal
1126 kJ
4 Protein i g
19 Kolhydrater i g
20 Fett i g
NULL Insparade kcal