Mandeltoppar
Bli inspirerad av våra läckra sockerfria SteviaSweet receptidéer och håll dig balanserad medan du fortfarande njuter av dina favoriträtter utan överflödiga kalorier!
Näringsvärde per portion
Gör så här
Antal portioner: 10
Blanda mald mandel, kokosflingor och SteviaSweet Crystal en bunke. Vispa äggvitorna lätt, häll sedan i dem successivt i mandelblandningen. Vispa ihop ingredienserna med vattnet för att göra en ganska jämn, fast smet. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och skeda ut rågade teskedar av smeten. Toppa vardera klick med en skållad mandel. Grädda sedan i ugnen ca 15 minuter eller tills topparna är svagt gyllenbruna. Låt svalna i några minuter, ställ sedan mandeltopparna på ett galler för att svalna helt. Kan frysas: förvara mandeltopparna i en väl försluten behållare i upp till två veckor. Låt tina ca två timmar före servering.
Ingredienser
75 g | mald mandel |
25 g | kokosflingor |
5 msk | |
2 | äggvitor |
2 msk | vatten |
1/4 tsk | mandelessens |
12 | skållade mandlar |