Kvargfyllda bullar sockerfri

2 1/2 dl | mjölk |
25 g | jäst |
1 | ägg |
3/4 dl | SteviaSweet Lättströ |
1 tsk | salt |
2 tsk | kardemumma |
7 dl | vetemjöl |
75 g | rumsvarmt smör |
Fyllning
200 g | kvarg |
1 | ägg |
1/2 dl | SteviaSweet Lättströ |
1 tsk | rivet citronskal |
1/2 tsk | äkta vaniljpulver |
1 | ägg för pensling |
- Värm mjölken på medelhög värme.
- Smula ner jästen i mjölken och tillsätt sedan ägget, SteviaSweet Lättströ, salt och kardemumma.
- Rör i mjölet lite i taget och knåda degen ordentligt.
- Tillsätt det mjuka smöret tillsammans med det sista mjölet. Degen måste vara smidig.
- Knåda degen tills den är jämn och lossnar från händerna och skålen. Täck degen med en kökshandduk och låt den jäsa till dubbel storlek på en lugn plats.
- Blanda ingredienserna för fyllningen.
- Knåda den jästa degen jämnt. Dela i 16 delar.
- . Forma runda bullar av delarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper (lämna plats mellan bullarna!).
- Låt dem jäsa. Förvärm ugnen till 225 grader.
- Rulla ett glas i mjöl och använd det för att göra fördjupningar mitt i bullarna.
- Die Ränder der Vertiefungen mit Ei bestreichen.
- Pensla kanterna på fördjupningarna med ägg.
- Fördela kvargfyllningen jämnt i fördjupningarna. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
Näringsvärde per portion
169 | kcal |
712 | kJ |
6.5 | Protein i g |
21.5 | Kolhydrater i g |
6.5 | Fett i g |
33 | Insparade kcal |