Kvargfyllda bullar sockerfri

30 min.
169 kcal
SteviaSweet Lättströ

 

2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
1 ägg
3/4 dl SteviaSweet Lättströ
1 tsk salt
2 tsk kardemumma
7 dl vetemjöl
75 g rumsvarmt smör

Fyllning

200 g kvarg
1 ägg
1/2 dl SteviaSweet Lättströ
1 tsk rivet citronskal
1/2 tsk äkta vaniljpulver
1 ägg för pensling
Back

 

  1. Värm mjölken på medelhög värme.
  2. Smula ner jästen i mjölken och tillsätt sedan ägget, SteviaSweet Lättströ, salt och kardemumma.
  3. Rör i mjölet lite i taget och knåda degen ordentligt.
  4. Tillsätt det mjuka smöret tillsammans med det sista mjölet. Degen måste vara smidig.
  5. Knåda degen tills den är jämn och lossnar från händerna och skålen. Täck degen med en kökshandduk och låt den jäsa till dubbel storlek på en lugn plats.
  6. Blanda ingredienserna för fyllningen.
  7. Knåda den jästa degen jämnt. Dela i 16 delar.
  8. . Forma runda bullar av delarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper (lämna plats mellan bullarna!).
  9. Låt dem jäsa. Förvärm ugnen till 225 grader.
  10. Rulla ett glas i mjöl och använd det för att göra fördjupningar mitt i bullarna.
  11. Die Ränder der Vertiefungen mit Ei bestreichen.
  12. Pensla kanterna på fördjupningarna med ägg.
  13. Fördela kvargfyllningen jämnt i fördjupningarna. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.

Näringsvärde per portion

169 kcal
712 kJ
6.5 Protein i g
21.5 Kolhydrater i g
6.5 Fett i g
33 Insparade kcal