Kvargfyllda bullar sockerfri
Bullar fyllda med kvarg och sötade med Stevia, med den unika smaken av kardemumma. Så här börjar en njutningsfull dag.
Näringsvärde per portion
169
kcal
712
kj
6.5
Protein
21.5
Kolhydrater
6.5
Fett
33
Insparade kcal
Gör så här sockerfri
- Värm mjölken på medelhög värme.
- Smula ner jästen i mjölken och tillsätt sedan ägget, SteviaSweet Lättströ, salt och kardemumma.
- Rör i mjölet lite i taget och knåda degen ordentligt.
- Tillsätt det mjuka smöret tillsammans med det sista mjölet. Degen måste vara smidig.
- Knåda degen tills den är jämn och lossnar från händerna och skålen. Täck degen med en kökshandduk och låt den jäsa till dubbel storlek på en lugn plats.
- Blanda ingredienserna för fyllningen.
- Knåda den jästa degen jämnt. Dela i 16 delar.
- . Forma runda bullar av delarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper (lämna plats mellan bullarna!).
- Låt dem jäsa. Förvärm ugnen till 225 grader.
- Rulla ett glas i mjöl och använd det för att göra fördjupningar mitt i bullarna.
- Die Ränder der Vertiefungen mit Ei bestreichen.
- Pensla kanterna på fördjupningarna med ägg.
- Fördela kvargfyllningen jämnt i fördjupningarna. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
Ingredienser för 16 portioner
2 1/2 dl | mjölk |
25 g | jäst |
1 | ägg |
3/4 dl | SteviaSweet Lättströ |
1 tsk | salt |
2 tsk | kardemumma |
7 dl | vetemjöl |
75 g | rumsvarmt smör |
Fyllning
200 g | kvarg |
1 | ägg |
1/2 dl | SteviaSweet Lättströ |
1 tsk | rivet citronskal |
1/2 tsk | äkta vaniljpulver |
1 | ägg för pensling |