Krispig havre- och nötgranola sockerfri

3 dl | havregryn |
1 dl | havrekli |
1 dl | solrosfrön |
1 dl | pumpafrön |
2 dl | valnötter |
1/4 – 1/2 dl | SteviaSweet Crystal |
1 msk | kanel |
1 tsk | ingefära |
1 tsk | malen vanilj |
1 dl | rapsolja |
Värm ugnen till 150 °C.
Hacka valnötterna i något minde bitar. Blanda havregryn, frön, hackade valnötter, SteviaSweet Crystal och kryddor i en skål. Tillsätt rapsolja och bred ut massan på en bakplåtsklädd ugnsplåt. Rosta i 30–40 min och rör om då och då. Kyl och förvara i en burk med lock.
Näringsvärde per portion
231 | kcal |
970 | kJ |
6 | Protein i g |
11 | Kolhydrater i g |
17.5 | Fett i g |
NULL | Insparade kcal |