Kokosnudelsoppa med tigerräkor
Bli inspirerad av våra läckra sockerfria SteviaSweet receptidéer och håll dig balanserad medan du fortfarande njuter av dina favoriträtter utan överflödiga kalorier!
Näringsvärde per portion
Gör så här
Skala ingefära och skär den i tunna skivor. Finhacka vitlöksklyftor och skär citrongräs i skivor. Krossa citrongräset lätt mot skärbrädan. Dela chilin, ta bort kärnorna om du föredrar mindre hetta. Finhacka chilin och pressa limesaft.
Hetta upp rapsolja i kastrull, tillsätt ingefära, vitlök och chili. Låt stekas en stund. Häll grönsaksbuljong i kastrullen och tillsätt citrongräs och limeblad. Låt puttra i 10 min med locket på.
Tillsätt kokosmjölk och smaksätt den heta soppan med limesaft, fisksås och SteviaSweet Lättströ. Sila soppan om du så önskar. Koka nudlarna separat enligt anvisningarna på nudelpaketet och portionera dem i serveringsskålar.
Lägg tigerräkstjärtarna i kokossoppan och koka upp. Fördela på nudlarna i serveringsskålar. Servera med koriander, chili och limeklyftor.
Ingredienser för 4 portioner
2 | vitlöksklyftor |
2 | citrongrässtänger |
3×3 cm | bit färsk ingefära |
3 | limeblad |
1 | röd chili |
1 msk | rapsolja |
6 dl | grönsaksbuljong |
4 dl | kokosmjölk |
2 msk | fisksås |
1/2 dl | SteviaSweet Lättströ |
Saft av 1 lime | |
120 g | tigerräkstjärtar |
150 g | fullkornsnudlar |
Till servering
Färsk koriander |
Limeklyftor |
Färsk chili i ringar |