Kokoskakor, sockerfria
Superenkelt recept på knapriga kokoskakor utan socker. Och om det blir för mycket deg: Kan du frysa in den.
Näringsvärde per portion
116
kcal
487
kj
1.5
Protein
7.5
Kolhydrater
8.5
Fett
13
Insparade kcal
Gör så här sockerfri
- Blanda ihop ingredienserna till en jämn deg, antingen för hand eller med en köksmixer. Forma till två remsor och låt vila i kylen i minst en halvtimme.
- Förvärm under tiden ugnen till 175 °C.
- Skär remsorna i 12 bitar och doppa ena sidan av kakorna i den rivna kokosen. Platta ut kakorna något.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 13–15 minuter tills den rivna kokosen fått färg. Ta ut den ur ugnen och låt den svalna.
Tips: Kakdegen kan frysas.
Ingredienser för 24 portioner
200 g | smör (rumstemperatur) |
4 dl | vitt mjöl |
1/2 dl | SteviaSweet Crystal |
1 | ägg |
1 dl | riven kokos |
För garnering
1/2 dl | riven kokos |