Kokoskakor, sockerfria

15 min.
116 kcal
SteviaSweet Crystal

Superenkelt recept på knapriga kokoskakor utan socker. Och om det blir för mycket deg: Kan du frysa in den.

Näringsvärde per portion

116
kcal
487
kj
1.5
Protein
7.5
Kolhydrater
8.5
Fett
13
Insparade kcal

Gör så här sockerfri

  1. Blanda ihop ingredienserna till en jämn deg, antingen för hand eller med en köksmixer. Forma till två remsor och låt vila i kylen i minst en halvtimme.
  2. Förvärm under tiden ugnen till 175 °C.
  3. Skär remsorna i 12 bitar och doppa ena sidan av kakorna i den rivna kokosen. Platta ut kakorna något.
  4. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 13–15 minuter tills den rivna kokosen fått färg. Ta ut den ur ugnen och låt den svalna.

Tips: Kakdegen kan frysas.

Ingredienser för 24 portioner

200 g smör (rumstemperatur)
4 dl vitt mjöl
1/2 dl SteviaSweet Crystal
1 ägg
1 dl riven kokos

För garnering

1/2 dl riven kokos