Key lime paj
Låt solen skina även under höstdagarna - ställ vår limepaj på bordet. En kalorisnål och solig njutning!
Näringsvärde per portion
Gör så här
Värm ugnen till 175 °C.
Fäst ett bakplåtspapper i botten av en springform (Ø 24 cm). Smält smöret. Finkrossa kexen i en hushållsmaskin, tillsätt det smälta smöret och blanda jämnt. Tryck ner kexmassan i botten på formen så att massan även täcker lite av kanterna. Grädda i 175 °C ca 8 minuter.
Vispa sönder äggulornas struktur i skålen. Häll i kondenserad mjölk, rivet limeskal, SteviaSweet Lättströ och limesaft i skålen. Vispa ihop till en slät massa. Häll i fyllningen på pajbottnen och grädda i nedre delen av ugnen i 15–20 minuter.
Ta ut pajen ur ugnen. Mitten av pajen kokar fortfarande när pajen tas ut. Låt pajen svalna i kylen i ca 3 timmar eller över natten.
Garnera pajen precis innan servering med vispad grädde, rivet limeskal och limeskivor.
Ingredienser för 16 portioner
Botten
200 g | fullkornkex med lite socker |
75 g | smält smör |
Fyllning
4 | äggulor |
400 g | osötad kondenserad mjölk |
1 dl | SteviaSweet Lättströ |
3/4 dl | limesaft |
2 | rivna limeskal |
Servera med
1 dl | grädde |
limeskivor | |
rivet limeskal |