Kanelbullar, sockerfria

15 min.
424 kcal
SteviaSweet Lättströ

Ta dig lite tid och investera mycket kärlek: Då lyckas du bäst med våra kanelbullar. ✔︎ sötad med stevia ✔︎

Näringsvärde per portion

424
kcal
1017
kj
5.5
Protein
22.5
Kolhydrater
14.5
Fett
27
Insparade kcal

Gör så här sockerfri

  1. Blanda mjölk (42 °C), ägg och kryddor. Blanda de torra ingredienserna och torrjästen. Tillsätt dem till vätskan och knåda till en jämn och smidig deg. Tillsätt till sist det smälta smöret. Täck degen med en handduk och låt den jäsa på en varm plats i ca 15 minuter.
  2. För fyllningen: Blanda kanel, SteviaSweet Lättströ och vitt mjöl med det rumsvarma smöret.
  3. Lägg den jästa degen på ett mjölat underlag. Kavla ut degen till en ca 5 mm tjock rektangel. Bred ut ett tunt lager fyllning jämnt över degen.
  4. Vik en tredjedel av degen från överkanten mot nederkanten fram till mitten, sedan från nederkanten mot överkanten. Degen har nu tre lager.
  5. Skär ca 3 cm breda remsor med en pizzaskärare eller vass kniv. Vänd remsorna med snittsidan nedåt så att kanelvirveln syns. Tryck försiktigt till ändarna så att de inte öppnas i ugnen. Låt kanelbullarna jäsa på ett dragfritt ställe under en handduk i ca 45 minuter eller tills de har blivit dubbelt så stora.
  6. Pensla kanelbullarna med ägg och strö över mandelsplitter. Grädda mitt i ugnen i 225 °C i ca 10–15 minuter.

Ingredienser för 16 portioner

2 1/2 dl mjölk
1 ägg
7 dl vitt mjöl
1/2 dl SteviaSweet Lättströ
2 tsk kardemumma
1/4 tsk salt
1 påse torrjäst
1 dl smält smör

Fyllning

1 msk kanel
1 dl SteviaSweet Lättströ
1 msk vitt mjöl
1 1/2 dl smör (rumstemperatur)

För pensling och dekoration

1 ägg
Mandelsplitter