
Julstubbe
Juldessert från Frankrike - Hänför dina nära och kära med Bûche de Noël, en läcker blandning av choklad, cranberries och mascarpone.
Näringsvärde per portion
Gör så här
Värm ugnen till 200 °C.
Vispa äggen till ett fluffigt skum. Tillsätt SteviaSweet Crystal till skummet under kraftig vispning. Blanda ihop de torra ingredienserna och strö ned i skummet. Blanda ihop försiktigt genom att vända blandningen med en spatel eller slickepott. Häll smeten på en bakpappersförsedd plåt och grädda i mitten av ugnen i cirka 6-8 minuter. Ta ut från ugnen och vänd över kakskivan på ett nytt bakplåtspapper. Låt svalna och gör klart fyllningen.
Vispa yoghurten, mascarpone, SteviaSweet Crystal och vaniljpulver till ett tätt skum. Fukta kakskivan med vatten, om den har hunnit stelna. Bred ut fyllningen på botten och rulla med hjälp av bakplåtspapper till en tät rulle som en rulltårta. Packa in rullen i plastfolie och låt dra i kylskåpet i en timme.
Smält chokladen för glasyren på mild värme i mikrovågsugn. Tillsätt Crème fraîchen till blandningen under kraftig omrörning. Bred ut krämen över rulltårtan och forma mönster som påminner om trädstammar. Dekorera med cranberries och rosmarin.
Om du vill kan du forma grenar till stammarna genom att skära ut små bitar från rullen och placera dem på rulltårtan.
Ingredienser för 12 portioner
Rulltårtsbotten
3 | ägg |
1/2 dl | SteviaSweet Crystal |
1 dl | potatismjöl |
2 msk | kakaopulver |
1 tsk | bakpulver |
Fyllning
1 dl | fettfri yoghurt |
200 g | mascarponeost |
1 msk | SteviaSweet Crystal |
1/2 tsk | vaniljpulver |
Glasyr
100 g | mörk choklad |
100 g | Crème fraîche |
Kanelsås
50 g | cranberries |
färsk rosmarin |