Julstubbe

20 min.
197 kcal
SteviaSweet Crystal

Juldessert från Frankrike - Hänför dina nära och kära med Bûche de Noël, en läcker blandning av choklad, cranberries och mascarpone.

Näringsvärde per portion

197
kcal
829
kj
5
Protein
10
Kolhydrater
15.5
Fett
NULL
Insparade kcal

Gör så här

Värm ugnen till 200 °C.

Vispa äggen till ett fluffigt skum. Tillsätt SteviaSweet Crystal till skummet under kraftig vispning. Blanda ihop de torra ingredienserna och strö ned i skummet. Blanda ihop försiktigt genom att vända blandningen med en spatel eller slickepott. Häll smeten på en bakpappersförsedd plåt och grädda i mitten av ugnen i cirka 6-8 minuter. Ta ut från ugnen och vänd över kakskivan på ett nytt bakplåtspapper. Låt svalna och gör klart fyllningen.

Vispa yoghurten, mascarpone, SteviaSweet Crystal och vaniljpulver till ett tätt skum. Fukta kakskivan med vatten, om den har hunnit stelna. Bred ut fyllningen på botten och rulla med hjälp av bakplåtspapper till en tät rulle som en rulltårta. Packa in rullen i plastfolie och låt dra i kylskåpet i en timme.

Smält chokladen för glasyren på mild värme i mikrovågsugn. Tillsätt Crème fraîchen till blandningen under kraftig omrörning. Bred ut krämen över rulltårtan och forma mönster som påminner om trädstammar. Dekorera med cranberries och rosmarin.

Om du vill kan du forma grenar till stammarna genom att skära ut små bitar från rullen och placera dem på rulltårtan.

Back

Ingredienser för 12 portioner

Rulltårtsbotten

3 ägg
1/2 dl SteviaSweet Crystal
1 dl potatismjöl
2 msk kakaopulver
1 tsk bakpulver

Fyllning

1 dl fettfri yoghurt
200 g mascarponeost
1 msk SteviaSweet Crystal
1/2 tsk vaniljpulver

Glasyr

100 g mörk choklad
100 g Crème fraîche

Kanelsås

50 g cranberries
färsk rosmarin
Back