Julkaka med hasselnötter sockerfri

200 g | smör |
1 1/2 dl | SteviaSweet Lättströ |
1 | ägg |
195 g | vetemjöl |
20 g | hasselnötspulver |
1 tsk | bakpulver |
1 1/2 tsk | malen kanel |
1/4 tsk | malen ingefära |
1/4 tsk | malen nejlika |
Kanelsås
32 | hasselnötter |
Vispa det mjuka smöret till skum. Tillsätt det rumstempererade ägget och vispa ihop ordentligt. Blanda ihop vetemjöl, hasselnötspulver, bakpulver och kryddor och vänd försiktigt ned blandningen i smeten. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter.
Värm ugnen till 175 °C.
Forma två stänger av degen. Dela upp båda stängerna i 16 lika stora bitar. Rulla bitarna till bollar. Lägg småkakorna på en bakpappersklädd ugnsplåt och platta till dem något. Tryck ned en hasselnöt i mitten av småkakorna.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter.
Näringsvärde per portion
88 | kcal |
372 | kJ |
1.5 | Protein i g |
5 | Kolhydrater i g |
7 | Fett i g |
19 | Insparade kcal |