Julkaka med hasselnötter sockerfri

15 min.
88 kcal
SteviaSweet Lättströ

Under julen bör fokus vara på kärlek och familj men glöm inte dina hemlagade hasselnötskakor med kanel, ingefära och kryddnejlika frestandes på bordet.

Näringsvärde per portion

88
kcal
372
kj
1.5
Protein
5
Kolhydrater
7
Fett
19
Insparade kcal

Vispa det mjuka smöret till skum. Tillsätt det rumstempererade ägget och vispa ihop ordentligt. Blanda ihop vetemjöl, hasselnötspulver, bakpulver och kryddor och vänd försiktigt ned blandningen i smeten. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter.

Värm ugnen till 175 °C.

Forma två stänger av degen. Dela upp båda stängerna i 16 lika stora bitar. Rulla bitarna till bollar. Lägg småkakorna på en bakpappersklädd ugnsplåt och platta till dem något. Tryck ned en hasselnöt i mitten av småkakorna.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter.

Back

200 g smör
1 1/2 dl SteviaSweet Lättströ
1 ägg
195 g vetemjöl
20 g hasselnötspulver
1 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1/4 tsk malen ingefära
1/4 tsk malen nejlika

Kanelsås

32 hasselnötter
Back