Jordgubbsdessert
Trifle är den urtypiska brittiska efterrätten: Ge dig själv en kunglig belöning i form av jordgubbar, mascarpone, en nypa kardemumma och lite pistasch.
Näringsvärde per portion
Gör så här
Skär hälften av jordgubbarna i klyftor. Tärna brödet. Blanda ihop mjölk, SteviaSweet Crystal och kardemumma i en vid skål. Tillsätt brödtärningarna och låt vätskan sugas in i dem helt.
Blanda ihop grädde, mascarpone, SteviaSweet Crystal och vaniljpulver. Vispa blandningen lätt. Lägg desserten i lager i en skål på ca 1 liter tillsammans med de delade jordgubbarna. Ställ skålen kallt och låt smakerna sätta sig under en timme.
Garnera desserten strax före serveringen. Skär resten av jordgubbarna i klyftor och lägg dem på desserten tillsammans med hackad pistage och färska myntablad.
Ingredienser för 6 portioner
400 g | färska jordgubbar |
100 g | vitt bröd |
1 dl | mjölk |
2 msk | SteviaSweet Crystal |
1/2 tsk | malen kardemumma |
2 dl | grädde (38 %) |
250 g | mascarponeost |
3 msk | SteviaSweet Crystal |
1/2 tsk | vaniljpulver |
Till servering
1 msk | hackade pistagenötter |
färsk mynta | |