Jordgubbsdessert

30 min.
380 kcal
SteviaSweet Crystal

Trifle är den urtypiska brittiska efterrätten: Ge dig själv en kunglig belöning i form av jordgubbar, mascarpone, en nypa kardemumma och lite pistasch.

Näringsvärde per portion

380
kcal
1595
kj
6.8
Protein
14
Kolhydrater
33
Fett
NULL
Insparade kcal

Gör så här

Skär hälften av jordgubbarna i klyftor. Tärna brödet. Blanda ihop mjölk, SteviaSweet Crystal och kardemumma i en vid skål. Tillsätt brödtärningarna och låt vätskan sugas in i dem helt.
 
Blanda ihop grädde, mascarpone, SteviaSweet Crystal och vaniljpulver. Vispa blandningen lätt. Lägg desserten i lager i en skål på ca 1 liter tillsammans med de delade jordgubbarna. Ställ skålen kallt och låt smakerna sätta sig under en timme.
 
Garnera desserten strax före serveringen. Skär resten av jordgubbarna i klyftor och lägg dem på desserten tillsammans med hackad pistage och färska myntablad.

Ingredienser för 6 portioner

400 g färska jordgubbar
100 g vitt bröd
1 dl mjölk
2 msk SteviaSweet Crystal
1/2 tsk malen kardemumma

 

2 dl grädde (38 %)
250 g mascarponeost
3 msk SteviaSweet Crystal
1/2 tsk vaniljpulver

Till servering

1 msk hackade pistagenötter
  färsk mynta