Hyvlad sparrissallad sockerfri

10 min.
242 kcal
SteviaSweet Lättströ

4 ägg
250 g grön sparris
100 g gurka
50 g vårlök
100 g frysta ärtor
100 g färdig salladsblandning

Örtsås

1/2 juice från lime
1/2 dl rapsolja
1/4 tsk salt
  svartpeppar
2 tsk SteviaSweet Lättströ
1 vitlöksklyfta
10 g blad av mynta och basilika

Servera med

  parmesanost
Back

  1. Koka äggen 8-10 minuter. Låt svalna, skala äggen och dela dem.
    Skär bort den träiga ändan av sparrisen. Skölj sparrisarna och hyvla på längden med en skalkniv. Skär gurkan i tunna skivor och vårlöken i ringar. Tina upp ärtorna.
  2. Pressa ut saften från limefrukten i en skål. Tillsätt olja, salt, svartpeppar och SteviaSweet Lättströ. Hacka en vitlöksklyfta och blanda i. Nyp bort bladen från örterna, finhacka och tillsätt till såsen.
  3. Rör ned örtsåsen med den hyvlade sparrisen. Blanda ned alla ingredienserna i en stor serveringsskål och strö över parmesanost.

Näringsvärde per portion

242 kcal
1015 kJ
10.5 Protein i g
8.5 Kolhydrater i g
18.5 Fett i g
5 Insparade kcal