Hyvlad sparrissallad sockerfri

10 min.
242 kcal
SteviaSweet Lättströ

En sallad med strimlad sparris, gurka, ärtor och ägg: nyttig ✓ fräsch ✓ färgglad ✓ Och kanske snart din älsklingsrätt?

Näringsvärde per portion

242
kcal
1015
kj
10.5
Protein
8.5
Kolhydrater
18.5
Fett
5
Insparade kcal

  1. Koka äggen 8-10 minuter. Låt svalna, skala äggen och dela dem.
    Skär bort den träiga ändan av sparrisen. Skölj sparrisarna och hyvla på längden med en skalkniv. Skär gurkan i tunna skivor och vårlöken i ringar. Tina upp ärtorna.
  2. Pressa ut saften från limefrukten i en skål. Tillsätt olja, salt, svartpeppar och SteviaSweet Lättströ. Hacka en vitlöksklyfta och blanda i. Nyp bort bladen från örterna, finhacka och tillsätt till såsen.
  3. Rör ned örtsåsen med den hyvlade sparrisen. Blanda ned alla ingredienserna i en stor serveringsskål och strö över parmesanost.
Back

4 ägg
250 g grön sparris
100 g gurka
50 g vårlök
100 g frysta ärtor
100 g färdig salladsblandning

Örtsås

1/2 juice från lime
1/2 dl rapsolja
1/4 tsk salt
  svartpeppar
2 tsk SteviaSweet Lättströ
1 vitlöksklyfta
10 g blad av mynta och basilika

Servera med

  parmesanost
Back