Hyvlad sparrissallad sockerfri
En sallad med strimlad sparris, gurka, ärtor och ägg: nyttig ✓ fräsch ✓ färgglad ✓ Och kanske snart din älsklingsrätt?
Näringsvärde per portion
242
kcal
1015
kj
10.5
Protein
8.5
Kolhydrater
18.5
Fett
5
Insparade kcal
Gör så här sockerfri
- Koka äggen 8-10 minuter. Låt svalna, skala äggen och dela dem.
Skär bort den träiga ändan av sparrisen. Skölj sparrisarna och hyvla på längden med en skalkniv. Skär gurkan i tunna skivor och vårlöken i ringar. Tina upp ärtorna. - Pressa ut saften från limefrukten i en skål. Tillsätt olja, salt, svartpeppar och SteviaSweet Lättströ. Hacka en vitlöksklyfta och blanda i. Nyp bort bladen från örterna, finhacka och tillsätt till såsen.
- Rör ned örtsåsen med den hyvlade sparrisen. Blanda ned alla ingredienserna i en stor serveringsskål och strö över parmesanost.
Ingredienser för 4 portioner
4 | ägg |
250 g | grön sparris |
100 g | gurka |
50 g | vårlök |
100 g | frysta ärtor |
100 g | färdig salladsblandning |
Örtsås
1/2 | juice från lime |
1/2 dl | rapsolja |
1/4 tsk | salt |
svartpeppar | |
2 tsk | SteviaSweet Lättströ |
1 | vitlöksklyfta |
10 g | blad av mynta och basilika |
Servera med
parmesanost | |