Hemlagade pickles sockerfri (vegansk)

Kryddstarka grönsakspickles
50 g | gurka |
50 g | morot |
50 g | blomkål |
1 | liten rödlök |
Sky
1 dl | vatten |
1/2 dl | risvinäger |
1 msk | SteviaSweet Crystal |
1/2 | chili |
2 | vitlöksklyftor |
Picklade tomater
200 g | små cocktail- eller körsbärstomater |
Sky
1/2 dl | ljus balsamvinäger |
1/2 dl | vatten |
1/2 msk | SteviaSweet Crystal |
1/2 tsk | salt |
1 | vitlöksklyfta |
1/2 | Rivet skal från citron |
5 | kvistar färsk timjan |
- Skala gurkan, moroten och löken. Skär grönsakerna i tunna skivor. Dela blomkålen i små buketter och blanda ihop grönsakerna i en skål. Stick små hål på tomaterna så att skalet går sönder något. Lägg tomaterna i en egen skål.
- Mät upp ingredienserna inkl. SteviaSweet Crystal för grönsaksskyn i en kastrull och tillsätt även finhackad chili och vitlök. Gör det samma för ingredienserna för tomatskyn. Koka upp båda skyerna och häll dem varma i vardera skålen, den ena över grönsakerna och den andra över tomaterna.
- Låt de inlagda grönsakerna svalna och stå och dra i ett kallt utrymme under en timma eller till nästa dag. Servera pickles tillsammans med grillat, rostat bröd, sallad eller plockmat.
Näringsvärde per portion
70 | kcal |
294 | kJ |
3 | Protein i g |
11.5 | Kolhydrater i g |
0.5 | Fett i g |
91 | Insparade kcal |