Hemlagad choklad sockerfri (vegan)
Hemlagad choklad med vanilj, bär, hasselnötter, pistaschnötter och en nypa havssalt: vegan ✓ sockerfri ✓ bara din ✓
Näringsvärde per portion
1503
kcal
6312
kj
24.5
Protein
23.5
Kolhydrater
158.5
Fett
122
Insparade kcal
Gör så här sockerfri
- Lägg bakplåtspapper i botten på en springform (Ø20 cm).
- Smält kakaosmör i en stekpanna på låg värme.
- Tillsätt kakaopulver, SteviaSweet Flytande, äkta vaniljpulver och salt. Rör till en jämn smet.
- Hacka pistagenötterna och tillsätt dem till kakaosmöret tillsammans med de hackade hasselnötterna.
- Häll chokladblandningen i formen och fördelade de frystorkade bären ovanpå.
- Låt svalna i ca +15 °C. Chokladen blir grå i kylen. Förvaras svalt.
Ingredienser för 8 portion
100 g | kakaosmör |
1/2 dl | sockerfri kakao |
1 TL | SteviaSweet Flytande |
1/2 tsk | äkta vaniljpulver |
1 nypa | havssalt |
1 dl | hackade hasselnötter |
3/4 dl | pistaschnötter |
2 msk | frystorkade bär (t.ex. hallon) |