Hemlagad choklad sockerfri (vegan)

15 min.
1503 kcal
SteviaSweet Flytande

Hemlagad choklad med vanilj, bär, hasselnötter, pistaschnötter och en nypa havssalt: vegan ✓ sockerfri ✓ bara din ✓

Näringsvärde per portion

1503
kcal
6312
kj
24.5
Protein
23.5
Kolhydrater
158.5
Fett
122
Insparade kcal

 

  1. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform (Ø20 cm).
  2. Smält kakaosmör i en stekpanna på låg värme.
  3. Tillsätt kakaopulver, SteviaSweet Flytande, äkta vaniljpulver och salt. Rör till en jämn smet.
  4. Hacka pistagenötterna och tillsätt dem till kakaosmöret tillsammans med de hackade hasselnötterna.
  5. Häll chokladblandningen i formen och fördelade de frystorkade bären ovanpå.
  6. Låt svalna i ca +15 °C. Chokladen blir grå i kylen. Förvaras svalt.
Back

 

100 g kakaosmör
1/2 dl sockerfri kakao
1 TL SteviaSweet Flytande
1/2 tsk äkta vaniljpulver
1 nypa havssalt
1 dl hackade hasselnötter
3/4 dl pistaschnötter
2 msk frystorkade bär (t.ex. hallon)
Back