Hallonmuffins

250 g | hallon (frysta, ska inte tinas) |
250 g | vetemjöl |
2 tsk | bakpulver |
1 | ägg |
70 g | |
60 g | mjukt smör |
2 1/2 dl | mjölk |
Pappersformar (för muffinsformen) |
Använd en muffinsform och bakformar av papper, ger ca 8 stycken
Vispa ägg, SteviaSweet Crystal och smör pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt växelvis tillsammans med mjölken. Smeten ska vara så lös att den kan hällas i formarna. Fördela till sist de frysta bären. Bären ska inte färga smeten och inte falla sönder. Klä muffinsformen med pappersformarna och fördela smeten i formarna. Grädda i 20-30 minuter i mitten av ugnen i 200°C tills muffinsen har fått fin färg.
Näringsvärde per portion
207 | kcal |
865 | kJ |
6.3 | Protein i g |
25.5 | Kolhydrater i g |
8.6 | Fett i g |
NULL | Insparade kcal |