Hallon och hasselnoetkaka med citronkraem
De första vårtecknen dyker snart upp ... Den här läckra kakan med citron, hallon och hasselnötter väcker både dina vårkänslor och din livsanda.
Näringsvärde per portion
Gör så här
Värm ugnen till 200 °C.
Smält smöret och låt det svalna ett ögonblick. Blanda ihop de torra ingredienserna, kryddorna och SteviaSweet Lättströ. Häll det smälta smöret i en bakbunke och tillsätt äggen och yoghurten. Vispa kraftigt med en visp Lägg i de torra ingredienserna och blanda degen jämn. Häll i degen i en smord kakform (Ø 20 – 22 cm) och grädda i mitten av ugnen i 35 – 40 minuter. Låt kakan svalna.
Blanda ihop crème fraiche och SteviaSweet Lättströ Blanda i rivet citronskal och mascarponeost. Blanda försiktigt ihop ingredienserna till en slät massa.
Dela kakan i två lika tjocka skivor. Blanda ihop citronsaft, vatten och SteviaSweet Lättströ och använd blandningen för att fukta kakhalvorna. Fördela 1/3 av citronkrämen på nedre halvan av kakan, lägg på en del av hallonen och täck med andra kakskivan. Sprid resten av krämen på kakan och garnera slutligen med hallon och hasselnötter.
Ingredienser för 8 - 10 portioner
150 g | smör |
2 dl | okryddad färskost |
2 | ägg |
3 dl | vetemjöl |
1 dl | hasselnötsmjöl (eller mandelmjöl) |
1 1/2 dl | SteviaSweet Lättströ |
1 tsk | bakpulver |
1 tsk | bikarbonat |
1 tsk | mald kanel |
1 tsk | mald kardemumma |
Citronkräm
400 g | mascarponeost |
1 dl | crème fraîche |
1 1/2 dl | SteviaSweet Lättströ |
1 | Skalet från en citron |
Uppfuktning av kakan
1/2 dl | citronsaft |
1/2 dl | kallt vatten |
1/2 dl | SteviaSweet Lättströ |
Servera med
150 g | rostade hasselnötter |
200 g | färska hallon |