Grillspett med halloumi och sparris
Njut av den vegetariska sommaren med denna läckra grillidé: Prova våra spett med färsk grön sparris och halloumi.
Näringsvärde per portion
Gör så här
Blötlägg halloumin i kallt vatten. (Det minskar sältan i osten.)
Skär bort den nedre torra delen av sparrisen. Dela sparrisarna i två delar. Koka upp vattnet och koka sparrisarna några minuter i saltat vatten. Häll bort kokvattnet och sänk ner sparrisarna i iskallt vatten en stund.
Låt halloumin rinna av och skär den i åtta rektangulära bitar. Trä sparrisen och halloumin på grillspett så att ett spett får 2 halloumibitar och 6 sparrisbitar. Tillaga såsen genom att blanda ihop alla ingredienserna.
Grilla sparris-halloumispetten på båda sidor ca 2-3 minuter eller tills osten är varm. Lägg spetten på tallrikar och häll på apelsinsås. Garnera med sallad eller smörgåskrasse.
Ingredienser för 4 portioner
500 g | färsk grön sparris |
250 g | halloumi |
Sås
2 msk | apelsinjuice |
1 tsk | apelsinskal |
1 msk | vittvinsvinäger |
2 msk | olivolja |
1/4 tsk | salt |
svartpeppar | från kvarn |
10 droppar | SteviaSweet Flytande |
Servera med
grillspett | |
minisallader eller smörgåskrasse | |