Granatäpple och briecrostini
Servera crostini på ett helt nytt sätt: I vårt recept hamnar brie och granatäpplen på en fullkornsbaguette – tillsammans med färsk timjan.
Näringsvärde per portion
Gör så här
Dela ett granatäpple och pressa saften i en kastrull. Tillsätt vid behov så mycket vatten att du får 1 deciliter saft. Tillsätt gelatinpulvret och SteviaSweet Crystal och låt blandningen koka upp.
Skär bort en liten bit i vardera änden av det andra granatäpplet så att klyftorna omgivna av vita hinnor blir synliga (som en apelsin). Skär frukten i klyftor vid hinnorna. Ta en stor skål och lossa fröna från klyftorna. Häll den uppkokade granatäppelsaften över fröna och kyl blandningen i kylskåp eller frys tills den stelnar och liknar sylt.
Skär baguetten i skivor och lägg dem på en ugnsplåt. Rosta i ugnen i 225 °C i 5–10 minuter. Skär osten i skivor. Lägg ost och granatäppelgelé på de rostade baguetteskivorna. Dekorera med färsk timjan.
Ingredienser för 8 portioner
Crostini
8 skivor | fullkornsbaguette |
200 g | brieost |
färsk timjan |
Granatäppelgelé
2 | granatäpplen |
1 msk | SteviaSweet Crystal |
1/2 tsk | gelatinpulver |