Granatäpple och briecrostini

20 min.
136 kcal
SteviaSweet Crystal

Servera crostini på ett helt nytt sätt: I vårt recept hamnar brie och granatäpplen på en fullkornsbaguette – tillsammans med färsk timjan.

Näringsvärde per portion

136
kcal
573
kj
7.5
Protein
12.5
Kolhydrater
6.5
Fett
NULL
Insparade kcal

Dela ett granatäpple och pressa saften i en kastrull. Tillsätt vid behov så mycket vatten att du får 1 deciliter saft. Tillsätt gelatinpulvret och SteviaSweet Crystal och låt blandningen koka upp.
 
Skär bort en liten bit i vardera änden av det andra granatäpplet så att klyftorna omgivna av vita hinnor blir synliga (som en apelsin). Skär frukten i klyftor vid hinnorna. Ta en stor skål och lossa fröna från klyftorna. Häll den uppkokade granatäppelsaften över fröna och kyl blandningen i kylskåp eller frys tills den stelnar och liknar sylt.
 
Skär baguetten i skivor och lägg dem på en ugnsplåt. Rosta i ugnen i 225 °C i 5–10 minuter. Skär osten i skivor. Lägg ost och granatäppelgelé på de rostade baguetteskivorna. Dekorera med färsk timjan.
 

Back

Crostini

8 skivor fullkornsbaguette
200 g brieost
  färsk timjan

Granatäppelgelé

2 granatäpplen
1 msk SteviaSweet Crystal
1/2 tsk gelatinpulver
Back