Gazpacho på vattenmelon och tomatsalsa (vegansk)

Gazpacho
400 g | mogna tomater |
400 g | vattenmelon (utan skal) |
1/2 | gurka |
1 | vitlöksklyfta |
1 msk | rödvinsvinäger |
1/2 tsk | chiliflingor |
1 tsk | salt |
10 droppar | SteviaSweet Flytande |
Tomatsalsa
200 g | pärl- eller körsbärstomater |
2 | vårlöksstänger |
rivet skal av en ½ lime | |
1 msk | limesaft |
1 msk | olivolja |
1/2 tsk | salt |
3 droppar | SteviaSweet Flytande |
färsk basilika |
Halvera tomaterna och ta bort stjälkarna. Tärna gurkan och vattenmelonen. Lägg alla ingredienser till gazpachon i mixerskålen och mixa ihop till en jämn massa. Låt gazpachon svalna i kylskåpet i en timme före serveringen.
Skär vårlöken i tunna skivor. Halvera tomaterna. Riv limeskalet och pressa saften över tomaterna. Blanda ingredienserna till salsan och låt dra i 15 minuter före serveringen.
Portionera den kalla gazpachon i lagom stora skålar. Garnera med tomatsalsa och färska basilikablad.
Näringsvärde per portion
95 | kcal |
399 | kJ |
2 | Protein i g |
14 | Kolhydrater i g |
3 | Fett i g |
NULL | Insparade kcal |