Fullkornsscones och snabb jordgubbssylt

Scones
4 dl | fullkornsvetemjöl |
2 msk | SteviaSweet Lattströ |
2 tsk | bakpulver |
1/2 tsk | salt |
50 g | margarin (60 %) |
2 dl | fettfri yoghurt |
Jordgubbssyl
150 g | färska jordgubbar |
1 msk | SteviaSweet Lattströ |
Tillsätt alla torra ingredienser i en bunke. Fördela margarinet med fingertopparna i mjölblandningen. Tillsätt yoghurt och rör snabbt till en jämn deg. Häll degen på ett bakplåtspapper. Dela den i två delar och rulla med fuktiga händer till en rulle. Dela båda rullarna i 7 delar och flytta sconsen med snittytan neråt till en plåt med bakplåtspapper. Strö lite fullkornsvetemjöl på sconsen. Grädda i 225 §C cirka 12 minuter.
Tillaga sylten under tiden när sconsen gräddas. Ta bort skaften från jordgubbarna. Lägg en tredjedel av jordgubbarna och SteviaSweet Lättströ i stavmixelskålen eller i en annan liten skål och mixa jämnt. Skär resten av jordgubbarna till fina bitar och tillsätt i sylten.
Servera sconsen varma tillsammans med sylten.
Näringsvärde per portion
90 | kcal |
379 | kJ |
3 | Protein i g |
12 | Kolhydrater i g |
3.5 | Fett i g |
NULL | Insparade kcal |