Fruktpaj med färska bär sockerfri
Vill du baka en tårta med färska bär och frukt? Utan socker, men med kvarg och keso? Här är receptet!
Näringsvärde per portion
167
kcal
704
kj
5.8
Protein
14
Kolhydrater
10
Fett
61
Insparade kcal
Gör så här sockerfri
- Värm ugnen till 200 °C.
- Täck botten på en form med löstagbar botten (22 -24 cm) med bakplåtspapper och smörj kanterna.
- Vispa upp äggens lätt i en skål. Blanda ner de torra ingredienserna. Tillsätt fett och mjölk. Blanda.
- Häll degen i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter.
- . Låt svalna, ta lossa pajen ur formen och ställ på ett serveringsfat.
- Förbered fyllningen. Blanda ihop kvargen, färskosten, SteviaSweet Lättströ och vanilj.
- Bred ut blandningen över pajbotten efter att det har svalnat.
- Dekorera med färska bär och frukt.
Ingredienser för 10 portioner
Botten
2 | ägg |
1 dl | SteviaSweet Lättströ |
130 g | vetemjöl |
1/2 dl | havregryn |
1 tsk | bakpulver |
100 g | smält margarin |
3/4 dl | fettfri mjölk |
Fyllning
100 g | kvarg (0 %) |
100 g | färskost (11 %) |
1/2 dl | SteviaSweet Lättströ |
1/2 tsk | vaniljpulver |
50 g | röda vinbär |
100 g | hallon |
1 | persika |
2 | aprikoser |