Fruktpaj med färska bär sockerfri

15 min.
167 kcal
SteviaSweet Lättströ

Vill du baka en tårta med färska bär och frukt? Utan socker, men med kvarg och keso? Här är receptet!

Näringsvärde per portion

167
kcal
704
kj
5.8
Protein
14
Kolhydrater
10
Fett
61
Insparade kcal

Gör så här sockerfri

 

  1. Värm ugnen till 200 °C.
  2. Täck botten på en form med löstagbar botten (22 -24 cm) med bakplåtspapper och smörj kanterna.
  3. Vispa upp äggens lätt i en skål. Blanda ner de torra ingredienserna. Tillsätt fett och mjölk. Blanda.
  4. Häll degen i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter.
  5. . Låt svalna, ta lossa pajen ur formen och ställ på ett serveringsfat.
  6. Förbered fyllningen. Blanda ihop kvargen, färskosten, SteviaSweet Lättströ och vanilj.
  7. Bred ut blandningen över pajbotten efter att det har svalnat.
  8. Dekorera med färska bär och frukt.

Ingredienser för 10 portioner

Botten

2 ägg
1 dl SteviaSweet Lättströ
130 g vetemjöl
1/2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
100 g smält margarin
3/4 dl fettfri mjölk

Fyllning

100 g kvarg (0 %)
100 g färskost (11 %)
1/2 dl SteviaSweet Lättströ
1/2 tsk vaniljpulver
50 g röda vinbär
100 g hallon
1 persika
2 aprikoser