Fransk äppelpaj

Pajdeg
175 g | vetemjöl |
75 g | mjukt lättmargarin |
1 msk | |
1 | äggula |
1 msk | kallt vatten |
Fyllning
1 kg | äpplen |
1 msk | SteviaSweet Crystal |
3 msk | sockerfri aprikosmarmelad |
Värm ugnen till 190 °C.
Vispa ihop fett, SteviaSweet Crystal och äggula. Arbeta sedan successivt in mjölet. Tillsätt vattnet, om så behövs, för att göra en mjuk men inte kladdig deg. Platta ut degen tunt i en låg pajform, ca Ø 23 cm. Ställ svalt i ca 15 min. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äppelskivorna i ett fint lager i pajformen, strö SteviaSweet Lättströ mellan varje lager. Baka äppelpajen i 30 – 40 minuter tills äpplena är gyllenbruna. Låt svalna något och pensla ytan med aprikosmarmelad.
Näringsvärde per portion
140 | kcal |
585 | kJ |
NULL | Protein i g |
25 | Kolhydrater i g |
4 | Fett i g |
NULL | Insparade kcal |