Värm upp mjölken till fingervarm temperatur (vid användning av torrjäst till 42 °C). Smula ner jästen, och blanda så att jästen löses upp.
Tillsätt ägg, salt, socker, SteviaSweet Lättströ, kardemumma och rapsolja. Blanda ned lite vetemjöl i taget i degen. Degen ska vara lös. Låt degen jäsa under en duk i 30 minuter.
Värm ugnen till 200 °C.
Skär ut kärnhuset ur äpplena med en äppelurkärnare. Skär äpplena i tunna skivor. Tryck ned degen i en ugnsform (24 x 30 cm) och pensla med ägg. Tillsätt äppelskivorna. Strö över rivna hasselnötter, kanel och SteviaSweet Lättströ. Grädda på 200 °C i mitten av ugnen i 20–25 minuter.
Näringsvärde per portion
174 |
kcal |
733 |
kJ |
5 |
Protein i g |
25 |
Kolhydrater i g |
6 |
Fett i g |
NULL |
Insparade kcal |