Focaccia med äpplen
Vill du göra eget tunnbröd som inte är som alla andra? Prova då den söta focaccian med äpple och den lätta sötman från SteviaSweet!
Näringsvärde per portion
Gör så här
Värm upp mjölken till fingervarm temperatur (vid användning av torrjäst till 42 °C). Smula ner jästen, och blanda så att jästen löses upp.
Tillsätt ägg, salt, socker, SteviaSweet Lättströ, kardemumma och rapsolja. Blanda ned lite vetemjöl i taget i degen. Degen ska vara lös. Låt degen jäsa under en duk i 30 minuter.
Värm ugnen till 200 °C.
Skär ut kärnhuset ur äpplena med en äppelurkärnare. Skär äpplena i tunna skivor. Tryck ned degen i en ugnsform (24 x 30 cm) och pensla med ägg. Tillsätt äppelskivorna. Strö över rivna hasselnötter, kanel och SteviaSweet Lättströ. Grädda på 200 °C i mitten av ugnen i 20–25 minuter.
Ingredienser för 15 portioner
2 1/2 dl | mjölk |
25 g | jäst eller |
11 g | torrjäst |
1 | ägg |
3/4 tsk | salt |
1 tsk | socker |
1 dl | SteviaSweet Lättströ |
1 tsk | kardemumma |
1/2 dl | kardemumma |
7 dl | vetemjöl |
Pensling
Ägg |
Garnering
200 g | äpple |
2 msk | rivna hasselnötter |
1 msk | SteviaSweet Lättströ |
1 tsk | malen kanel |