Enkla munkar med bärsås
Snabblagade munkar med bärsås som är klara på ett litet kick och smakar härligt, inte bara som efterrätt eller efter träningen.
Näringsvärde per portion
118
kcal
495
kj
3.5
Protein
14
Kolhydrater
5.5
Fett
NULL
Insparade kcal
Gör så här
Värm ugnen till 200 °C.
Blanda ihop vetemjöl, SteviaSweet Lättströ, bakpulver, bikarbonat och kardemumma. Smält smöret. Tillsätt smält smör, yoghurt och ägg till smeten. Smörj munkformen. Spritsa in smeten i hålen med en spritspåse. Grädda i ca 13–15 minuter.
Lägg alla ingredienser till såsen i en kastrull och värm upp till kokpunkten. Koka i medelvärme i cirka 10 minuter, tills blandningen tjocknar något. Häll såsen genom ett tätt durkslag och tryck försiktigt för att avlägsna all vätska.
Låt munkarna svalna och doppa dem i bärsåsen och njut. Du kan om du vill dekorera munkarna med pulveriserade bär.
Ingredienser för 12 portioner
3 dl (195 g) | vetemjöl |
1 dl (10 g) | SteviaSweet Lättströ |
1 tsk | bakpulver |
1/2 tsk | bikarbonat |
1/2 tsk | kardemumma |
50 g | smör |
1 1/2 dl (150 g) | naturell yoghurt |
1 | ägg |
smält smör för smörjning av munkformarna |
Bärsås
300 g | bär |
1 dl | SteviaSweet Lättströ |
2 msk | vatten |