Enkla munkar med bärsås

3 dl (195 g) | vetemjöl |
1 dl (10 g) | SteviaSweet Lättströ |
1 tsk | bakpulver |
1/2 tsk | bikarbonat |
1/2 tsk | kardemumma |
50 g | smör |
1 1/2 dl (150 g) | naturell yoghurt |
1 | ägg |
smält smör för smörjning av munkformarna |
Bärsås
300 g | bär |
1 dl | SteviaSweet Lättströ |
2 msk | vatten |
Värm ugnen till 200 °C.
Blanda ihop vetemjöl, SteviaSweet Lättströ, bakpulver, bikarbonat och kardemumma. Smält smöret. Tillsätt smält smör, yoghurt och ägg till smeten. Smörj munkformen. Spritsa in smeten i hålen med en spritspåse. Grädda i ca 13–15 minuter.
Lägg alla ingredienser till såsen i en kastrull och värm upp till kokpunkten. Koka i medelvärme i cirka 10 minuter, tills blandningen tjocknar något. Häll såsen genom ett tätt durkslag och tryck försiktigt för att avlägsna all vätska.
Låt munkarna svalna och doppa dem i bärsåsen och njut. Du kan om du vill dekorera munkarna med pulveriserade bär.
Näringsvärde per portion
118 | kcal |
495 | kJ |
3.5 | Protein i g |
14 | Kolhydrater i g |
5.5 | Fett i g |
NULL | Insparade kcal |