Eclairs med citron och bär
Vissa säger att: Eclairs försvinner snabbt som blixten från tallriken. Njut av vårt recept med citronfyllning och bär i ditt eget tempo. Finns det något kvar?
Näringsvärde per portion
Gör så här
Mät upp ingredienserna för citronfyllningen i en kastrull och blanda till en jämn smet. Sätt kastrullen på spisen och värm upp under omrörning. Låt koka i några minuter tills krämen tjocknar. Lyft bort kastrullen från spisen och låt svalna.
Värm ugnen till 200 grader.
Mät upp mjölk och smör i kastrullen. Låt koka upp. Tillsätt mjölet. Rör om tills blandningen blir jämn och lossnar från kastrullens kanter. Lyft bort kastrullen från spisen och låt svalna. Tillsätt äggen ett i taget under kraftig vispning (med elvisp). Skeda över blandningen i en spritspåse. Spritsa ut 10 långa stänger (6-7 cm) av degen på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Tillaga i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter eller tills stängerna får en gyllene färg. Öppna inte ugnsluckan under gräddningen.
Skär de svalnade eclair-bakelserna på längden och fyll med citronkräm och bär.
Ingredienser för 10 portioner
Fyllning
1 1/2 dl | grädde (38 %) |
1 | ägg |
1 1/2 msk | Maisstärke |
25 g | SteviaSweet Crystal |
1/4 tsk | vaniljpulver |
1 tsk | rivet citronskal |
Eclairs
3/4 dl | mjölk |
40 g | smör |
50 g | vetemjöl |
2 | ägg |
Servera med
400 g | färska bär (t.ex. jordgubbar, hallon, blåbär, röda vinbär) |