Clafoutis med röda vinbär och crème fraîche

35 min.
167 kcal
SteviaSweet Crystal

100 g röda vinbär
2 msk vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl  SteviaSweet Crystal
2 1/2 dl mjölk
2 ägg
  (olja att smörja formen med)

Serveras med

1 dl crème fraîche
1 tsk SteviaSweet Crystal
1/4 tsk malen vanilj
Back

Värm ugnen till 200 °C.

Smörj portionsformarna med olja och fördela de röda vinbären i dem. Lämna några vinbär för garnering. Blanda pannkakornas övriga ingredienser till en smet och häll den på bären i formarna.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 – 25 minuter.

Låt svalna något före servering.
 
Smaksätt crème fraîchen med SteviaSweet Crystal och malen vanilj. Blanda ihop och garnera clafoutisen med blandningen och de röda vinbären.

Näringsvärde per portion

167 kcal
703 kJ
6.5 Protein i g
6 Kolhydrater i g
13 Fett i g
NULL Insparade kcal