Clafoutis med röda vinbär och crème fraîche

35 min.
167 kcal
SteviaSweet Crystal

De röda vinbären lyser på kvistarna och när du har förvandlat dem till denna läckra vinbärs-clafoutis kommer även dina ögon att lysa...

Näringsvärde per portion

167
kcal
703
kj
6.5
Protein
6
Kolhydrater
13
Fett
NULL
Insparade kcal

Värm ugnen till 200 °C.

Smörj portionsformarna med olja och fördela de röda vinbären i dem. Lämna några vinbär för garnering. Blanda pannkakornas övriga ingredienser till en smet och häll den på bären i formarna.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 – 25 minuter.

Låt svalna något före servering.
 
Smaksätt crème fraîchen med SteviaSweet Crystal och malen vanilj. Blanda ihop och garnera clafoutisen med blandningen och de röda vinbären.

Back

100 g röda vinbär
2 msk vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl  SteviaSweet Crystal
2 1/2 dl mjölk
2 ägg
  (olja att smörja formen med)

Serveras med

1 dl crème fraîche
1 tsk SteviaSweet Crystal
1/4 tsk malen vanilj
Back