Clafoutis med röda vinbär och crème fraîche

100 g | röda vinbär |
2 msk | vetemjöl |
1 dl | mandelmjöl |
1/2 tsk | bakpulver |
1/2 dl | SteviaSweet Crystal |
2 1/2 dl | mjölk |
2 | ägg |
(olja att smörja formen med) |
Serveras med
1 dl | crème fraîche |
1 tsk | SteviaSweet Crystal |
1/4 tsk | malen vanilj |
Värm ugnen till 200 °C.
Smörj portionsformarna med olja och fördela de röda vinbären i dem. Lämna några vinbär för garnering. Blanda pannkakornas övriga ingredienser till en smet och häll den på bären i formarna.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 – 25 minuter.
Låt svalna något före servering.
Smaksätt crème fraîchen med SteviaSweet Crystal och malen vanilj. Blanda ihop och garnera clafoutisen med blandningen och de röda vinbären.
Näringsvärde per portion
167 | kcal |
703 | kJ |
6.5 | Protein i g |
6 | Kolhydrater i g |
13 | Fett i g |
NULL | Insparade kcal |