Citronkaka
Bli inspirerad av våra läckra sockerfria SteviaSweet receptidéer och håll dig balanserad medan du fortfarande njuter av dina favoriträtter utan överflödiga kalorier!
Näringsvärde per portion
354
kcal
1480
kj
6.6
Protein
29
Kolhydrater
23.7
Fett
NULL
Insparade kcal
Gör så här
Använd en bakform (ca 23 cm x 8 cm) och smörj med smör
Vispa smöret tills det blir toppigt, tillsätt socker och vispa pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till smeten är ljus. Tillsätt rivet skal från 2 citroner. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om väl.
Smörj bakformen och häll i smeten. Grädda i 50–60 minuter i 180 grader.
Låt kakan svalna något, gör sedan hål med en trästicka eller sticknål. Blanda citronsaft och florsocker väl och häll över kakan. Låt kakan svalna helt.
Ingredienser
Smet:
250 g | rumsvarmt smör |
125 g | |
4 | ägg |
2 | ekologiska citroner |
250 g | mjöl |
1 tsk | bakpulver |
1 krm | salt |
Att hälla över:
1 dl | citronsaft |
100 g | florsocker |