Citroncrêpes fyllda med bärkräm (vegan)

Crêpes-smet
1 dl | vegetabilisk mjölk (havre , soja) |
1/2 | rivet skal från en citron |
1/2 tsk | salt |
1/2 msk | SteviaSweet Crystal |
2 dl | vetemjöl |
1 1/2 dl | mineralvatten |
40 g | veganmargarin till stekning |
Fyllning
150 g | vegan färskost |
1/2 | rivet skal från en citron |
1 msk | SteviaSweet Crystal |
200 g | färska bär |
Blanda ingredienserna till crêpes-smeten. Riv i skalet från en halv citron. Hetta upp en stekpanna på spisen och lägg i lite smör. Häll en liten skopa (1/2 dl) smet i pannan. Stek tills ytan verkar torr och vänd crêpen med en kniv eller en tunn stekspade och stek en stund på andra sidan.
Stek crêpes av all smet och låt dem kallna i rumstemperatur tills fyllningen är färdig.
Blanda ihop SteviaSweet Crystal med färskosten. Tillsätt rivet citronskal och hälften av bären. Blanda. Skeda fyllningen på crêpesen och tillsätt resten av bären på fyllningen. Rulla ihop crêpesen och njut.
Näringsvärde per portion
149 | kcal |
626 | kJ |
3.5 | Protein i g |
14 | Kolhydrater i g |
8.5 | Fett i g |
NULL | Insparade kcal |