Chokladlavakaka med fruktsallad, sockerfri

15 Min.
590 kcal
SteviaSweet Lättströ

Den perfekta desserten när som helst: sockerfria chokladtarteletter med flytande kärna och fruktsallad. Garanterat långvarig njutning.

Näringsvärde per portion

590
kcal
2481
kj
11
Protein
42
Kolhydrater
42.5
Fett
27
Insparade kcal

Gör så här sockerfri

  1. Skala kiwin och skär i bitar. Skölj druvorna och skär dem i halvor. Skala apelsinen med en vass kniv. Ta också bort skinnet mellan klyftorna. Lossa klyftorna försiktigt från skinnet. Pressa även ur saften som blir kvar i skalet.
  2. Blanda frukterna och smaka av med SteviaSweet Lättströ.
  3. Förvärm ugnen till 200 °C.
  4. Smält försiktigt smöret och chokladen i en stekpanna eller kastrull. Låt svalna något och tillsätt äggen under kraftig omrörning. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem försiktigt och rör om.
  5. Lägg smeten i fyra små, smörade kaffekoppar eller portionsskålar med en sked och grädda i mitten av ugnen i 8–12 minuter, beroende på storlek.
  6. Smeten ska förbli flytande i mitten. Låt svalna något och servera med fruktsallad.

Ingredienser för 15 portioner

Fruktsallad

1 kiwi
1 apelsin
100 g vindruvor
0.5 msk SteviaSweet Lättströ
färsk mynta eller citronmeliss

Kaka

200 g sockerfri mörk choklad
100 g smör (rumstemperatur)
4 ägg (rumstemperatur)
2 msk SteviaSweet Lättströ
2 msk vitt mjöl
2 tsk bakpulver