Chokladlavakaka med fruktsallad, sockerfri
Den perfekta desserten när som helst: sockerfria chokladtarteletter med flytande kärna och fruktsallad. Garanterat långvarig njutning.
Näringsvärde per portion
590
kcal
2481
kj
11
Protein
42
Kolhydrater
42.5
Fett
27
Insparade kcal
Gör så här sockerfri
- Skala kiwin och skär i bitar. Skölj druvorna och skär dem i halvor. Skala apelsinen med en vass kniv. Ta också bort skinnet mellan klyftorna. Lossa klyftorna försiktigt från skinnet. Pressa även ur saften som blir kvar i skalet.
- Blanda frukterna och smaka av med SteviaSweet Lättströ.
- Förvärm ugnen till 200 °C.
- Smält försiktigt smöret och chokladen i en stekpanna eller kastrull. Låt svalna något och tillsätt äggen under kraftig omrörning. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem försiktigt och rör om.
- Lägg smeten i fyra små, smörade kaffekoppar eller portionsskålar med en sked och grädda i mitten av ugnen i 8–12 minuter, beroende på storlek.
- Smeten ska förbli flytande i mitten. Låt svalna något och servera med fruktsallad.
Ingredienser för 15 portioner
Fruktsallad
1 | kiwi |
1 | apelsin |
100 g | vindruvor |
0.5 msk | SteviaSweet Lättströ |
färsk mynta eller citronmeliss |
Kaka
200 g | sockerfri mörk choklad |
100 g | smör (rumstemperatur) |
4 | ägg (rumstemperatur) |
2 msk | SteviaSweet Lättströ |
2 msk | vitt mjöl |
2 tsk | bakpulver |