Chokladfondant med chokladmousse
Bli inspirerad av våra läckra sockerfria SteviaSweet receptidéer och håll dig balanserad medan du fortfarande njuter av dina favoriträtter utan överflödiga kalorier!
Näringsvärde per portion
866
kcal
3868
kj
15
Protein
48
Kolhydrater
68
Fett
NULL
Insparade kcal
Gör så här
Antal portioner: 8
Chokladfondant:
Smält chokladen i vattenbad tillsammans med smöret. Vispa SteviaSweet Lättströ och ägg tillsammans med siktat vetemjöl tills massan blir vit och stel. Blanda ihop de båda massorna och häll dem i muffinsformar. Grädda i ca. 8 minuter på 180 grader.
Chokladmousse:
Smält chokladen i vattenbad. Blanda äggulan med SteviaSweet Lättströ och rör ned den i chokladen. Vispa grädden löst. Vänd ner grädden i skålen med äggsmet och smält choklad.
Ingredienser
Fondant:
280 g | mörk choklad 70 % |
175 g | smör |
8 | ägg |
150 g | vetemjöl |
12 msk |
Mousse:
200 g | mörk choklad 70 % |
100 g | äggula |
6 msk | |
1/2 l | vispgrädde |