Chokladfondant med chokladmousse

Fondant:
280 g | mörk choklad 70 % |
175 g | smör |
8 | ägg |
150 g | vetemjöl |
12 msk |
Mousse:
200 g | mörk choklad 70 % |
100 g | äggula |
6 msk | |
1/2 l | vispgrädde |
Antal portioner: 8
Chokladfondant:
Smält chokladen i vattenbad tillsammans med smöret. Vispa SteviaSweet Lättströ och ägg tillsammans med siktat vetemjöl tills massan blir vit och stel. Blanda ihop de båda massorna och häll dem i muffinsformar. Grädda i ca. 8 minuter på 180 grader.
Chokladmousse:
Smält chokladen i vattenbad. Blanda äggulan med SteviaSweet Lättströ och rör ned den i chokladen. Vispa grädden löst. Vänd ner grädden i skålen med äggsmet och smält choklad.
Näringsvärde per portion
866 | kcal |
3868 | kJ |
15 | Protein i g |
48 | Kolhydrater i g |
68 | Fett i g |
NULL | Insparade kcal |