
Choklad-mandelbrownie sockerfri
Med äppel-kokosnötsgröten startar morgonen nyttigt, full av njutning och tack vare Stevia dessutom kalorisnålt. Redan provat?
Näringsvärde per portion
339
kcal
1425
kj
7
Protein
16
Kolhydrater
27.5
Fett
84
Insparade kcal
Gör så här sockerfri
- Värm ugnen till 175 °C.
- Smält chokladen och smöret i mikron på lägsta effekt i en stor skål. Rör om emellanåt.
- Rör i äggen till smör-chokladblandningen med en visp.
- Blanda ihop resten av ingredienserna och tillsätt till smeten.
- Blanda bara så länge att smeten blir jämn.
- Häll smeten in i en rektangulär form (18 x 25 cm) med bakplåtspapper i och grädda i mitten av ugnen i 20–25 minuter.
- Servera ljummen med vispgrädde smaksatt med SteviaSweet Lättströ och vaniljpulver.
Ingredienser för 12 portioner
200 g | mörk choklad |
150 g | smör |
4 | ägg |
1 1/2 dl | vetemjöl |
1/2 dl | kakaopulver |
2 1/2 dl | SteviaSweet Lättströ |
1 tsk | bakpulver |
2 dl | mald mandel |
Servieren mit
2 dl | grädde (38 % fett) |
1 msk | SteviaSweet Lättströ |
1/2 tsk | vaniljpulver |