Chicken satay med vårkål och ärtsallad

Kycklingspett
500 g | bröstfilé |
2 msk | osötat jordnötssmör |
1/2 dl | kokosmjölk |
1/2 tsk | stark chilipasta |
1 | saft från en lime |
1/2 tsk | salt |
20 droppar | SteviaSweet Flytande |
Sallad av vårkål
300 g | vårkål |
100 g | ärtor (färska eller frysta) |
100 g | kvarg |
1 tsk | dijonsenap |
2 msk | färsk dill |
10 droppar | SteviaSweet Flytande |
1/2 tsk | salt |
svartpeppar från kvarn |
Lägg träspetten i blöt i kallt vatten. Skär kycklingfileerna i längsgående riktning i tunna strimlor. Blanda marinadens ingredienser och lägg i hälften av strimlorna. Blanda väl och låt marinera i 30 minuter. Laga under tiden salladen av vårkål.
Ta bort de yttre bladen på kålen. Dela kålen i fyra delar och ta bort den hårda delen. Strimla i tunna strimlor. Blanda såsens ingredienser och lägg i den finhackade dillen. Blanda sås och ärtor bland den strimlade kålen och blanda väl. Låt marinera kallt under tiden spetten tillagas.
Värm ugnen till 250 °C.
Sätt kycklingstrimlorna på spetten och lägg på en ungsplåt. Tillaga i ugnens överdel i cirka 10 – 15 minuter eller tills köttet är färdigt. Pensla spetten efter tillagning med den kvarvarande marinaden och njut tillsammans med kålsalladen.
Näringsvärde per portion
314 | kcal |
1318 | kJ |
39 | Protein i g |
10 | Kolhydrater i g |
13 | Fett i g |
NULL | Insparade kcal |