Chicken satay med vårkål och ärtsallad
Här landar satay-grillspett med kålsallad och ärtor på bordet. Det kommer garanterat inte bara Asien-fans att tycka om...
Näringsvärde per portion
Gör så här
Lägg träspetten i blöt i kallt vatten. Skär kycklingfileerna i längsgående riktning i tunna strimlor. Blanda marinadens ingredienser och lägg i hälften av strimlorna. Blanda väl och låt marinera i 30 minuter. Laga under tiden salladen av vårkål.
Ta bort de yttre bladen på kålen. Dela kålen i fyra delar och ta bort den hårda delen. Strimla i tunna strimlor. Blanda såsens ingredienser och lägg i den finhackade dillen. Blanda sås och ärtor bland den strimlade kålen och blanda väl. Låt marinera kallt under tiden spetten tillagas.
Värm ugnen till 250 °C.
Sätt kycklingstrimlorna på spetten och lägg på en ungsplåt. Tillaga i ugnens överdel i cirka 10 – 15 minuter eller tills köttet är färdigt. Pensla spetten efter tillagning med den kvarvarande marinaden och njut tillsammans med kålsalladen.
Ingredienser för 4 portioner
Kycklingspett
| 500 g | bröstfilé |
| 2 msk | osötat jordnötssmör |
| 1/2 dl | kokosmjölk |
| 1/2 tsk | stark chilipasta |
| 1 | saft från en lime |
| 1/2 tsk | salt |
| 20 droppar | SteviaSweet Flytande |
Sallad av vårkål
| 300 g | vårkål |
| 100 g | ärtor (färska eller frysta) |
| 100 g | kvarg |
| 1 tsk | dijonsenap |
| 2 msk | färsk dill |
| 10 droppar | SteviaSweet Flytande |
| 1/2 tsk | salt |
| svartpeppar från kvarn |