Brödpudding, pocherad nektarin och vaniljsås

60 min.
329 kcal
SteviaSweet Lättströ

Överallt i världen finns det olika varianter på brödpudding. Men har du nånsin provat en variant med pocherade nektariner och vaniljsås?

Näringsvärde per portion

329
kcal
1381
kj
11.5
Protein
22
Kolhydrater
22
Fett
NULL
Insparade kcal

Gör så här

Värm ugnen till 175 °C.

Smält smöret och använd lite till att smörja en ugnsform (15 x 20 cm). Skär brödet i ca 2 cm stora bitar. Rör ihop mjölk, ägg, SteviaSweet Lättströ och mandelkross i en stor skål. Tillsätt kryddorna och brödtärningarna och låt blandningen svälla 10 minuter. Häll blandningen i en smord ugnsform, häll över det smälta smöret och grädda i mitten av ugnen i 35-45 minuter tills puddingen har stelnat.

Skölj nektarinerna väl. Halvera dem och ta bort kärnorna. Skär halvorna i klyftor och sedan i trekanter. Koka vattnet, SteviaSweet Lättströ och apelsinsaften i en kastrull. Tillsätt nektarinbitarna och rivet skal från apelsinen i den varma lagen och låt marinera under lock eller täckt med plastfolie i 15 minuter.

Gör sedan vaniljsåsen. Tillsätt mjölk, grädde, vanilj och SteviaSweet Lättströ i en kastrull och koka upp. Separera gulorna i en skål. Häll den varma lagen på äggulorna och rör om det hela ordentligt. Häll blandningen tillbaka i kastrullen och vispa på svag värme tills den tjocknar och skummet på ytan lägger sig.

Servera brödpuddingen med nektariner och vaniljsås

Back

Ingredienser för 6 portioner

25 g smör
150 g lantbröd
4 dl mjölk
2 ägg
10 g SteviaSweet Lättströ
50 g mandelkross
1 tsk malen kanel
1/2 tsk vaniljpulver

Pocherad nektarin

2 nektariner
1/2 dl vatten
1/2 dl SteviaSweet Lättströ
1 saft och rivet skal från 1 apelsin

Vaniljsås

1 dl mjölk
1 dl grädde
5 g SteviaSweet Lättströ
1/2 tsk vaniljpulver
3 äggulor
Back