Brödpudding, pocherad nektarin och vaniljsås

60 min.
329 kcal
SteviaSweet Lättströ

25 g smör
150 g lantbröd
4 dl mjölk
2 ägg
10 g SteviaSweet Lättströ
50 g mandelkross
1 tsk malen kanel
1/2 tsk vaniljpulver

Pocherad nektarin

2 nektariner
1/2 dl vatten
1/2 dl SteviaSweet Lättströ
1 saft och rivet skal från 1 apelsin

Vaniljsås

1 dl mjölk
1 dl grädde
5 g SteviaSweet Lättströ
1/2 tsk vaniljpulver
3 äggulor
Back

Värm ugnen till 175 °C.

Smält smöret och använd lite till att smörja en ugnsform (15 x 20 cm). Skär brödet i ca 2 cm stora bitar. Rör ihop mjölk, ägg, SteviaSweet Lättströ och mandelkross i en stor skål. Tillsätt kryddorna och brödtärningarna och låt blandningen svälla 10 minuter. Häll blandningen i en smord ugnsform, häll över det smälta smöret och grädda i mitten av ugnen i 35-45 minuter tills puddingen har stelnat.
 
Skölj nektarinerna väl. Halvera dem och ta bort kärnorna. Skär halvorna i klyftor och sedan i trekanter. Koka vattnet, SteviaSweet Lättströ och apelsinsaften i en kastrull. Tillsätt nektarinbitarna och rivet skal från apelsinen i den varma lagen och låt marinera under lock eller täckt med plastfolie i 15 minuter.
 
Gör sedan vaniljsåsen. Tillsätt mjölk, grädde, vanilj och SteviaSweet Lättströ i en kastrull och koka upp. Separera gulorna i en skål. Häll den varma lagen på äggulorna och rör om det hela ordentligt. Häll blandningen tillbaka i kastrullen och vispa på svag värme tills den tjocknar och skummet på ytan lägger sig.
 
Servera brödpuddingen med nektariner och vaniljsås

Näringsvärde per portion

329 kcal
1381 kJ
11.5 Protein i g
22 Kolhydrater i g
22 Fett i g
NULL Insparade kcal