Brödpudding, pocherad nektarin och vaniljsås
Överallt i världen finns det olika varianter på brödpudding. Men har du nånsin provat en variant med pocherade nektariner och vaniljsås?
Näringsvärde per portion
Gör så här
Värm ugnen till 175 °C.
Smält smöret och använd lite till att smörja en ugnsform (15 x 20 cm). Skär brödet i ca 2 cm stora bitar. Rör ihop mjölk, ägg, SteviaSweet Lättströ och mandelkross i en stor skål. Tillsätt kryddorna och brödtärningarna och låt blandningen svälla 10 minuter. Häll blandningen i en smord ugnsform, häll över det smälta smöret och grädda i mitten av ugnen i 35-45 minuter tills puddingen har stelnat.
Skölj nektarinerna väl. Halvera dem och ta bort kärnorna. Skär halvorna i klyftor och sedan i trekanter. Koka vattnet, SteviaSweet Lättströ och apelsinsaften i en kastrull. Tillsätt nektarinbitarna och rivet skal från apelsinen i den varma lagen och låt marinera under lock eller täckt med plastfolie i 15 minuter.
Gör sedan vaniljsåsen. Tillsätt mjölk, grädde, vanilj och SteviaSweet Lättströ i en kastrull och koka upp. Separera gulorna i en skål. Häll den varma lagen på äggulorna och rör om det hela ordentligt. Häll blandningen tillbaka i kastrullen och vispa på svag värme tills den tjocknar och skummet på ytan lägger sig.
Servera brödpuddingen med nektariner och vaniljsås
Ingredienser för 6 portioner
25 g | smör |
150 g | lantbröd |
4 dl | mjölk |
2 | ägg |
10 g | SteviaSweet Lättströ |
50 g | mandelkross |
1 tsk | malen kanel |
1/2 tsk | vaniljpulver |
Pocherad nektarin
2 | nektariner |
1/2 dl | vatten |
1/2 dl | SteviaSweet Lättströ |
1 | saft och rivet skal från 1 apelsin |
Vaniljsås
1 dl | mjölk |
1 dl | grädde |
5 g | SteviaSweet Lättströ |
1/2 tsk | vaniljpulver |
3 | äggulor |