Brioche-frallor sockerfri
Brioches smakar utmärkt till frukost eller eftermiddagste. De ger dig också en läcker paus på hemmakontoret. Någonsin bakat?
Näringsvärde per portion
191
kcal
803
kj
6.5
Protein
28.5
Kolhydrater
5.5
Fett
10
Insparade kcal
Gör så här sockerfri
- Blanda ihop torrjäst, SteviaSweet Lättströ, salt och gurkmeja eller fänkålsfrön. Tillsätt hälften av mjölet. Värm upp mjölken till 42 °C. Häll den varma mjölken i mjöl-jästblandningen och blanda jämnt. Tillägg resten av mjölet och ägget. Knåda degen i en matberedare i cirka 10 minuter tills den lossnar från skålens kanter. Tillsätt till slut det rumstempererade smöret och knåda i ytterligare 5 minuter. Degen ska vara lös men smidig.
- Låt degen vila och jäsa i en timme. Forma 12 frallor av den jästa degen på en plåt med bakplåtspapper. Låt frallorna jäsa igen under en duk.
- Värm ugnen till 200 °C. Vispa ihop ägget, pensla frallorna med ägget och strö sesamfrön över ytan. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter eller tills briocherna har fått lite färg.
- Servera briocherna varma till frukost eller brunch. Briocherna passar även utmärkt som hamburgerbröd.
Ingredienser för 12 portioner
11 g | torrjäst |
1 msk | SteviaSweet Lättströ |
1 tsk | salt |
1 tsk | gurkmeja eller fänkålsfrö |
7 dl | vetemjöl |
3 dl | mjölk |
1 | ägg |
50 g | rumsvarmt smör |
Pensling
1 | ägg |
sesamfrön |