Blåbärs-, svartvinbärs- och mascarponepaj
Blåbär på en vit spegel eller mascarponepaj med blåbär och vinbär, det låter inte bara fantastiskt, det är verkligen fantastiskt.
Näringsvärde per portion
Gör så här
Nyp ihop kylskåpskallt smör, SteviaSweet Crystal, vetemjöl och bakpulver till en grynig massa. Tillsätt vatten och blanda jämnt. Vik in degen i gladpack och låt den vila i kylskåpet i 30 minuter innan du bakar.
Tryck pajdegen i botten av pajformen med mjölade händer. Lägg bakplåtspapper över pajdegen och häll på lite torkade ärter eller ris som tyngd. Grädda botten i mitten av ugnen i 200 °C ca 20 minuter. Ta bort ärterna och pappret när botten har svalnat.
Förbered fyllningen. Blanda ihop mascarpone, yoghurt, rivet citronskal och SteviaSweet Crystal. Mixa blandningen lätt med en elvisp.
Sprid krämen på kakan och garnera slutligen med blåbär och svarta vinbär.
Ingredienser för 8 portioner
Botten
100 g | smör |
1/2 dl | SteviaSweet Crystal |
2 1/2 dl | vetemjöl |
1 tsk | bakpulver |
1 tsk | kallt vatten |
Fyllning
250 g | mascarponeost |
1 dl | naturell yoghurt |
1/2 | rivet skal från en citron |
1 1/2 msk | SteviaSweet Crystal |
200 g | blåbär |
100 g | svarta vinbär |