Blåbärs-, svartvinbärs- och mascarponepaj

Botten
100 g | smör |
1/2 dl | SteviaSweet Crystal |
2 1/2 dl | vetemjöl |
1 tsk | bakpulver |
1 tsk | kallt vatten |
Fyllning
250 g | mascarponeost |
1 dl | naturell yoghurt |
1/2 | rivet skal från en citron |
1 1/2 msk | SteviaSweet Crystal |
200 g | blåbär |
100 g | svarta vinbär |
Nyp ihop kylskåpskallt smör, SteviaSweet Crystal, vetemjöl och bakpulver till en grynig massa. Tillsätt vatten och blanda jämnt. Vik in degen i gladpack och låt den vila i kylskåpet i 30 minuter innan du bakar.
Tryck pajdegen i botten av pajformen med mjölade händer. Lägg bakplåtspapper över pajdegen och häll på lite torkade ärter eller ris som tyngd. Grädda botten i mitten av ugnen i 200 °C ca 20 minuter. Ta bort ärterna och pappret när botten har svalnat.
Förbered fyllningen. Blanda ihop mascarpone, yoghurt, rivet citronskal och SteviaSweet Crystal. Mixa blandningen lätt med en elvisp.
Sprid krämen på kakan och garnera slutligen med blåbär och svarta vinbär.
Näringsvärde per portion
329 | kcal |
1383 | kJ |
5.5 | Protein i g |
9 | Kolhydrater i g |
26 | Fett i g |
NULL | Insparade kcal |