Banancupcakes med jordnötssmörstopping sockerfri

15 min.
231 kcal
SteviaSweet Lättströ

Vi bakar våra banancupcakes med jordnötssmörstopping och Stevia i stället för socker. ➤ Saftiga ➤ Luftiga ➤ Supergoda

Näringsvärde per portion

231
kcal
970
kj
7
Protein
18.5
Kolhydrater
14
Fett
39
Insparade kcal

 

  1. Värm ugnen till 200 °C.
  2. Blanda ihop äggen, SteviaSweet Lättströ, rapsolja, yoghurt, mixad banan och det rivna citronskalet.
  3. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda försiktigt degen jämn, inte för länge.
  4. Fördela degen i fördjupningarna i en smord muffinsplåt eller i muffinsformar.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 15–18 minuter.
  6. Blanda ihop kvargen, jordnötssmöret och SteviaSweet Lättströ jämnt. Fördela försiktigt toppingen över muffinsarna.
Back

 

2 ägg
1 dl SteviaSweet Lättströ​
2 dl rapsolja
2 dl yoghurt 1,5 % fett
150 g mixad mogen banan
1/2 citron, rivet skal från denna
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt

Glasyr:

100 g kvarg
100 g jordnötssmör
1 msk SteviaSweet Lättströ​
Back