Banancupcakes med jordnötssmörstopping sockerfri
Vi bakar våra banancupcakes med jordnötssmörstopping och Stevia i stället för socker. ➤ Saftiga ➤ Luftiga ➤ Supergoda
Näringsvärde per portion
231
kcal
970
kj
7
Protein
18.5
Kolhydrater
14
Fett
39
Insparade kcal
Gör så här sockerfri
- Värm ugnen till 200 °C.
- Blanda ihop äggen, SteviaSweet Lättströ, rapsolja, yoghurt, mixad banan och det rivna citronskalet.
- Tillsätt de torra ingredienserna och blanda försiktigt degen jämn, inte för länge.
- Fördela degen i fördjupningarna i en smord muffinsplåt eller i muffinsformar.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15–18 minuter.
- Blanda ihop kvargen, jordnötssmöret och SteviaSweet Lättströ jämnt. Fördela försiktigt toppingen över muffinsarna.
Ingredienser för 12 portioner
| 2 | ägg |
| 1 dl | SteviaSweet Lättströ |
| 2 dl | rapsolja |
| 2 dl | yoghurt 1,5 % fett |
| 150 g | mixad mogen banan |
| 1/2 | citron, rivet skal från denna |
| 3 dl | vetemjöl |
| 1 dl | havregryn |
| 1 1/2 tsk | bikarbonat |
| 1/4 tsk | salt |
Glasyr:
| 100 g | kvarg |
| 100 g | jordnötssmör |
| 1 msk | SteviaSweet Lättströ |