Bananbröd kryddad med tranbär och kokos

3 | bananer |
100 g | smör |
2 | ägg |
1 dl | tranbär |
1/2 dl | kokosflingor |
1 dl | SteviaSweet Crystal |
3 1/2 dl | vetemjöl |
2 tsk | bakpulver |
2 tsk | malen kanel |
Värm ugnen till 175 °C.
Smörj och bröa en rektangulär bakform (volym ca 1 l). Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt i smeten. Mosa två bananer med en gaffel i en stor skål och tillsätt det smälta smöret och äggen. Lägg i de torra ingredienserna och blanda degen jämn.
Skeda in smeten i formen och dela upp den tredje bananen i två långa halvor som dekoration på kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna före servering.
Näringsvärde per portion
189 | kcal |
793 | kJ |
4 | Protein i g |
22.5 | Kolhydrater i g |
9 | Fett i g |
NULL | Insparade kcal |