
Aprikoscantuccini
Gillar du att doppa cantuccini i ditt kaffe eller te? Gör dem enkelt själv. Vårt recept med aprikoser och SteviaSweet är enkelt att lyckas med!
Näringsvärde per portion
Gör så här
Värm ugnen till 150 grader.
Blanda ihop alla torra ingredienser. Skär aprikoserna i små bitar. Blanda ihop mandlarna och aprikosbitarna tillsammans med mjölet. Tillsätt ägg och blanda jämnt.
Dela degen i två delar och forma ovanpå bakplåtspapper till två stänger (25×5 cm).
Grädda stängerna i mitten av ugnen i cirka 35-40 minuter. Ta ut från ugnen och låt svalna något. Skär på snedden i 0,5 cm tjocka skivor. Placera kexen på plåten med snittytan uppåt och grädda ytterligare 15 minuter så att de får färg.
Sänk ugnens temperatur på 50 grader, och låt kexen torka under en timme. Låt ugnsluckan stå något på glänt så att fukten kan komma ut.
Ingredienser för 40 portioner
3 dl | vetemjöl |
1 tsk | bakpulver |
3/4 dl | SteviaSweet Crystal |
100 g | torkade aprikoser |
100 g | mandlar |
2 | ägg |