Apelsin-cupcakes med kaneltopping

30 min.
315 kcal
SteviaSweet Crystal

200 g rumsvarmt smör
40 g SteviaSweet Crystal
2 ägg
1 apelsin och 50 g av saften används
  – varav rivet skal
  – och 50 g av saften används
1 dl mjölk
250 g vetemjöl
60 g mandel, skalad och mald
2 tsk bakpulver
vaniljstång, varav endast fröna används
50 g kanderade apelsinskal, finhackade

Topping

200 g färskost
2 msk SteviaSweet Crystal
1 tsk kanel

Garnering

Färska fikon
Färska myntablad
Dekorationspärlor
Back

Rör smör, SteviaSweet Crystal och mandel pösigt, tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
Fördela i cupcake-formarna med hjälp av en spritspåse, grädda i ugn vid 180 °C ca 15 minuter och låt svalna. Till toppingen, blanda färskost, SteviaSweet Crystal och kanel med en visp, låt stå kallt några minuter och fyll sedan i en spritspåse. Dekorera till sist.

Näringsvärde per portion

315 kcal
1311 kJ
7 Protein i g
20 Kolhydrater i g
23 Fett i g
NULL Insparade kcal