Apelsin-cupcakes med kaneltopping

200 g | rumsvarmt smör |
40 g | |
2 | ägg |
1 | apelsin och 50 g av saften används |
– varav rivet skal | |
– och 50 g av saften används | |
1 dl | mjölk |
250 g | vetemjöl |
60 g | mandel, skalad och mald |
2 tsk | bakpulver |
1 | vaniljstång, varav endast fröna används |
50 g | kanderade apelsinskal, finhackade |
Topping
200 g | färskost |
2 msk | SteviaSweet Crystal |
1 tsk | kanel |
Garnering
Färska fikon |
Färska myntablad |
Dekorationspärlor |
Rör smör, SteviaSweet Crystal och mandel pösigt, tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
Fördela i cupcake-formarna med hjälp av en spritspåse, grädda i ugn vid 180 °C ca 15 minuter och låt svalna. Till toppingen, blanda färskost, SteviaSweet Crystal och kanel med en visp, låt stå kallt några minuter och fyll sedan i en spritspåse. Dekorera till sist.
Näringsvärde per portion
315 | kcal |
1311 | kJ |
7 | Protein i g |
20 | Kolhydrater i g |
23 | Fett i g |
NULL | Insparade kcal |