Apelsin Crème Brûlée

20 min.
322 kcal
SteviaSweet Lättströ

Franska chefkockar vet hur man gör den – klassisk Crème Brûlée – nu vet du det också och ännu bättre: förfinad med apelsiner. Man bara smälter.

Näringsvärde per portion

322
kcal
1351
kj
6
Protein
16
Kolhydrater
31
Fett
NULL
Insparade kcal

Blanda grädde, mjölk och SteviaSweet Lättströ i en kastrull. Koka upp blandningen och låt den svalna ett ögonblick.
Separera äggulan från äggvitan och riv ner apelsinskalet i äggulan. Spara fruktköttet till garnering. Häll mjölken långsamt i äggulan under ständig omrörning.
Häll blandningen i en ugnsfast portionsform och grädde i ugnen i 95 °C 50-60 minuter eller till dess att blandningen tjocknat. Låt det svalna några timmar eller över natten i kylskåp. 
 
Garnera crème brûlée kort innan den serveras. Strö SteviaSweet Lättströ på ytan och bränn den krispig med en gasbrännare. Lösgör apelsinens fruktkött från skalet och placera klyftorna på brûlén tillsammans med färsk mynta.

Back

Botten

4 dl grädde (38%)
1 dl mjölk
10 g SteviaSweet Lättströ
6 äggulor
  Skalet från en apelsin

Servera med

  Fruktkött från två apelsiner
  Färsk mynta eller citronmeliss
  SteviaSweet Lättströ
Back