
Apelsin Crème Brûlée
Franska chefkockar vet hur man gör den – klassisk Crème Brûlée – nu vet du det också och ännu bättre: förfinad med apelsiner. Man bara smälter.
Näringsvärde per portion
Gör så här
Blanda grädde, mjölk och SteviaSweet Lättströ i en kastrull. Koka upp blandningen och låt den svalna ett ögonblick.
Separera äggulan från äggvitan och riv ner apelsinskalet i äggulan. Spara fruktköttet till garnering. Häll mjölken långsamt i äggulan under ständig omrörning.
Häll blandningen i en ugnsfast portionsform och grädde i ugnen i 95 °C 50-60 minuter eller till dess att blandningen tjocknat. Låt det svalna några timmar eller över natten i kylskåp.
Garnera crème brûlée kort innan den serveras. Strö SteviaSweet Lättströ på ytan och bränn den krispig med en gasbrännare. Lösgör apelsinens fruktkött från skalet och placera klyftorna på brûlén tillsammans med färsk mynta.
Ingredienser för 6 portioner
Botten
4 dl | grädde (38%) |
1 dl | mjölk |
10 g | SteviaSweet Lättströ |
6 | äggulor |
Skalet från en apelsin |
Servera med
Fruktkött från två apelsiner | |
Färsk mynta eller citronmeliss | |
SteviaSweet Lättströ |