Äppelchutney (vegan)

450 g | äpplen (syrlig sort) |
1 | lök |
1 | vitlöksklyfta |
1 msk | färsk ingefära |
1 msk | rapsolja |
1/2 dl | äppelcidervinäger |
2 dl | SteviaSweet Lättströ |
1/2 tsk | salt |
1/2 tsk | kanel |
1 dl | russin |
Skala äpplena och skär i små tärningar. Hacka löken, vitlöksklyftorna och ingefära fint.
Värm upp rapsoljan i kastrull. Fräs löken, vitlöken och ingefäran på mild värme, tills löken blir genomskinlig. Tillsätt äppeltärningarna och äppelcidervinägern. Sätt lock på kastrullen och låt puttra i 10-15 min. Rör om då och då.
När äpplena har mjuknat, tillsätt SteviaSweet Lättströ, kryddor och russin. Koka upp blandningen.
Servera svalnad, till kött- och grillrätter eller tillsammans med ostbricka.
Näringsvärde per portion
38 | kcal |
162 | kJ |
0.5 | Protein i g |
7.5 | Kolhydrater i g |
1 | Fett i g |
NULL | Insparade kcal |