Äppelchutney (vegan)
En äppelchutney är den perfekta följeslagaren till kött, grillat och ost. Detta fruktiga och kryddiga tillbehör smakar bäst hemmagjort. Ta för dig!
Näringsvärde per portion
38
kcal
162
kj
0.5
Protein
7.5
Kolhydrater
1
Fett
NULL
Insparade kcal
Gör så här
Skala äpplena och skär i små tärningar. Hacka löken, vitlöksklyftorna och ingefära fint.
Värm upp rapsoljan i kastrull. Fräs löken, vitlöken och ingefäran på mild värme, tills löken blir genomskinlig. Tillsätt äppeltärningarna och äppelcidervinägern. Sätt lock på kastrullen och låt puttra i 10-15 min. Rör om då och då.
När äpplena har mjuknat, tillsätt SteviaSweet Lättströ, kryddor och russin. Koka upp blandningen.
Servera svalnad, till kött- och grillrätter eller tillsammans med ostbricka.
Ingredienser för 14 portioner
450 g | äpplen (syrlig sort) |
1 | lök |
1 | vitlöksklyfta |
1 msk | färsk ingefära |
1 msk | rapsolja |
1/2 dl | äppelcidervinäger |
2 dl | SteviaSweet Lättströ |
1/2 tsk | salt |
1/2 tsk | kanel |
1 dl | russin |