Clafoutis med röda vinbär och crème fraîche
De röda vinbären lyser på kvistarna och när du har förvandlat dem till denna läckra vinbärs-clafoutis kommer även dina ögon att lysa...
Näringsvärde per portion
167
kcal
703
kj
6.5
Protein
6
Kolhydrater
13
Fett
NULL
Insparade kcal
Gör så här
Värm ugnen till 200 °C.
Smörj portionsformarna med olja och fördela de röda vinbären i dem. Lämna några vinbär för garnering. Blanda pannkakornas övriga ingredienser till en smet och häll den på bären i formarna.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 – 25 minuter.
Låt svalna något före servering.
Smaksätt crème fraîchen med SteviaSweet Crystal och malen vanilj. Blanda ihop och garnera clafoutisen med blandningen och de röda vinbären.
Ingredienser för 6 portioner
| 100 g | röda vinbär |
| 2 msk | vetemjöl |
| 1 dl | mandelmjöl |
| 1/2 tsk | bakpulver |
| 1/2 dl | SteviaSweet Crystal |
| 2 1/2 dl | mjölk |
| 2 | ägg |
| (olja att smörja formen med) |
Serveras med
| 1 dl | crème fraîche |
| 1 tsk | SteviaSweet Crystal |
| 1/4 tsk | malen vanilj |