Råg- och bärsmulpaj
Denna råg-bärs-crumble lämnar inga spår – och verkligen inte på din tallrik... Denna snabba och hälsosamma dessert kommer du garanterat att tillaga flera gånger.
Näringsvärde per portion
145
kcal
610
kj
3
Protein
15.5
Kolhydrater
8
Fett
NULL
Insparade kcal
Gör så här
Värm ugnen till 200 °C.
Blanda bär, socker, potatismjöl och kardemumma i en rund ugnsform med höga kanter.
Tryck ihop smöret och garneringens övriga ingredienser till en grov blandning. Bred ut blandningen över bären.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 – 30 min.
Servera något avsvalnad.
Ingredienser för 6 portioner
| 400 g | frysta bär (svartvinbär, hallon, jordgubb) |
| 1/2 msk | SteviaSweet Crystal |
| 2 msk | potatismjöl |
| 1 tsk | mald kardemumma |
Garnering
| 50 g | smör |
| 1/2 dl | rågflingor |
| 1/2 dl | vetemjöl |
| 2 msk | SteviaSweet Crystal |
| 1/2 tsk | bakpulver |