Vietnamesisk baguette sockerfri (vegan)

Vietnamesisk baguette sockerfri (vegan)
15 min.
409 kcal
SteviaSweet Lättströ



Ingredienser för 4 portioner

1 flerkornsbaguette
100 g hummus
400 g blomkål
1 1/2 tsk chilipasta (Sambal Oelek)
2 msk rapsolja
1 msk SteviaSweet Lättströ
1/4 tsk salt

Inlagda örter
150 g strimlade morötter, vitkål och rödkål
2 msk risvinäger
2 msk kallt vatten
1 msk SteviaSweet Lättströ
1/4 tsk salt

Servera med
  färsk koriander
  limejuice
Tillbaka

Gör så här sockerfri

 
  1. Värm ugnen till 225 °C.
  2. Skär blomkålen i skivor eller dela i buketter. Blanda ihop chilipasta, rapsolja, SteviaSweet Lättströ och salt. Krydda blomkålen med blandningen och häll över i en ugnsform. Grädda blomkålen i ugnens överdel (eller under grillelementet) i 10 -15 minuter.
  3. Blanda ihop de strimlade grönsakerna, risvinäger, vatten, SteviaSweet Lättströ och salt.
  4. Skär baguetten i fyra delar och klyv delarna i längdriktning. Smörj in delarna med hummus och fyll med de picklade grönsakerna och blomkålen. Servera med färsk koriander och limejuice.

Näringsvärde per portion

409 kcal
1719 kJ
12 Protein i g
50 Kolhydrater i g
17.5 Fett i g
61 Insparade kcal