Sommartårta

Sommartårta
90 min.
110 kcal
SteviaSweet Crystal

Ingredienser

Tårtbotten:
6 ägg
150 g SteviaSweet Crystal
60 g vetemjöl
40 g potatismjöl
1 1/2 TL bakpulver

Vaniljkräm:
250 ml mjölk
3 äggulor
30 g SteviaSweet Crystal
2 1/2 msk maizena
1 1/2 tsk vaniljsocker
100 g lätt kesella

Fyllning:
225 g jordgubbar eller hallon och blåbär td>

Garnering:
250 ml mellangrädde
  jordgubbar, björnbär, carambole, physalis
Tillbaka

Gör så här 

Antal portioner: 20

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter. Dela äggulorna från vitorna. Vispa ägg- gulor och SteviaSweet Crystal pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vispa äggvitorna till vitt skum. Vänd försiktigt ner mjölblandningen växelvis med äggviteskummet. Blanda väl och häll upp smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den vänds upp. Blanda mjölk, äggulor, Crystal och maizena i en kastrull. Sjud och vispa tills krämen tjocknar. Kyl den i kallt vattenbad. Tillsätt vaniljsocker och kesella. Skär tårtan i 2 bottnar med en sågtandad kniv. Lägg en av bottnarna på ett plant fat. Fördela mosade bär och vaniljkräm på bottnen. Lägg på tårtlocket. Vispa grädden och stryk på ett lager på kanter och ovansida. Garnera med frukt och bär. Låt tårtan stå i kyl tills den ska serveras.

Näringsvärde per portion

110 kcal
450 kJ
4.6 Protein i g
8 Kolhydrater i g
6 Fett i g