Smoothiekaka sockerfri

15 Min.
222 kcal
SteviaSweet Lättströ

Smoothie som kaka - med sockerfri müsli, äppelmos, jordgubbar, bananer och kokosmjölk. En härligt fruktig dessert!

Näringsvärde per portion

222
kcal
933
kj
5.5
Protein
33
Kolhydrater
8
Fett
33
Insparade kcal

Gör så här sockerfri

 

  1. Täck formens botten (20 cm) med bakplåtspapper. Pensla lite olja runt kanterna, det gör det lättare att ta loss kakan.
  2. Krossa müslin i en mixer, häll i skålen och blanda med äppelmoset och SteviaSweet Lättströ. Häll i blandningen över botten på kakformen och tryck fast den.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Lägg jordgubbarna, bananerna, SteviaSweet Lättströ och vaniljpulvret i mixerns skål. Tillsätt 3/4 av kokosgrädden och blanda massan jämn. Krama ut överflödigt vatten ur gelatinbladen tills de är torra och lägg dem i resten av kokosgrädden. Värm blandningen i mikron eller kastrull tills gelatinbladen har smält helt och hållet. Häll blandningen in i smoothien med maskinen i gång. Häll upp fyllningen över botten i formen. Låt stelna i kylskåp 4-5 timmar.
  4. Lossa försiktigt kakan från formen och flytta över till ett serveringsfat. Dekorera med jordgubbar och myntablad.
Back

Ingredienser för 8 portioner

Botten

150 g sockerfri müsli
100 g äppelmos
1 msk SteviaSweet Lättströ

Smoothiefyllning

15 g gelatinblad
500 g jordgubbar
3 bananer
5 g SteviaSweet Lättströ
1/2 tsk vaniljpulver
2 dl kokosgrädde

Servera med

200 g jordgubbar
  mynta
Back