Rulltårta med matcha och jordgubbar
30 min.
130 kcal
SteviaSweet Lättströ
Ingredienser för 12 - 15 portioner
Botten
4 |
ägg |
1 1/2 dl |
SteviaSweet Lättströ |
3/4 dl |
potatismjöl |
3/4 dl |
vetemjöl |
1 tsk |
bakpulver |
2 tsk |
matcha-tepulver |
Fyllning
Tillbaka
Gör så här
Värm ugnen till 200 °C.
Vispa ihop ägg och
SteviaSweet Lättströ till skum. Blanda alla torra ingredienser och sikta försiktigt mjölblandningen i skummet. Bred ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ca 8–10 min. Stjälp upp rulltårtsbotten på ett bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt bottnen kallna en stund.
Vispa grädden. Tillsätt kvarg,
SteviaSweet Lättströ och skivade jordgubbar. Bred fyllningen i ett jämnt lager över den svalnade kakan och rulla ihop med hjälp av papperet. Låt rulltårtan stå i kylskåpet ca en timme innan den serveras.
Näringsvärde per portion
130 |
kcal |
544 |
kJ |
4 |
Protein i g |
8 |
Kolhydrater i g |
9 |
Fett i g |